Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Κυβερνητικά «ερτζιανά» παιχνίδια

Πολιτικά παιχνίδια παίζονται εδώ και δύο χρόνια με τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης, οι οποίες δεν έχουν υπογραφεί ακόμη από τον υπουργό Τύπου. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπογραφούν από τον Χρ. Πρωτόπαππα, όπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, δεν αποκλείεται να γίνει νέα... προκήρυξη!

Με ευθύνη της κυβέρνησης διατηρείται το χάος στα ερτζιανά του Νομού Θεσσαλονίκης και αυτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός Τύπου ακόμη δεν έχει υπογράψει τις 27 ραδιοφωνικές άδειες. Η γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Θεσσαλονίκης είχε αποσταλεί στον υπουργό Τύπου την 1η του Νοέμβρη 2001, όταν πρόεδρος του ΕΣΡ ήταν ο Βασίλης Λαμπρίδης.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα το σημείο εκπομπής των ραδιοσταθμών, καθυστερεί την αδειοδότηση διατηρώντας την αναρχία στο ραδιοφωνικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Ηδη καταγγελίες έχει κάνει η Διαρκής Επιτροπή Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης, μιλώντας μάλιστα για «καθεστώς ομηρίας των ραδιοσταθμών», αλλά και για «σκόπιμη καθυστέρηση» υπογραφής των αδειών, η οποία «εξυπηρετεί άλλους στόχους».

Το θέμα της εκκρεμότητας των αδειών των ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης τέθηκε χτες από τηλεοπτικούς συντάκτες στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο οποίος είπε ότι ήδη τον έχει επισκεφθεί αντιπροσωπεία των ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε πως «εάν μπορεί να τις δώσει ο υπουργός Τύπου ας τις δώσει». Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε, το ΕΣΡ όταν κάνει τις προκηρύξεις για τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών, θα προχωρήσει και σε προκήρυξη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σε σχέση με τις προκηρύξεις των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας, ο πρόεδρος του ΕΣΡ σημείωσε πως η επιτροπή που έχει συσταθεί για την προσαρμογή των προκηρύξεων στα Προεδρικά Διατάγματα ήδη έχει συνεδριάσει και θα ενημερώσει τα μέλη του ΕΣΡ στην αυριανή συνεδρίαση. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης υπολογίζει ότι το ΕΣΡ θα είναι έτοιμο να προχωρήσει στις προκηρύξεις των τηλεοπτικών σταθμών μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.

Χτες το ΕΣΡ είχε καλέσει σε ακρόαση εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για ενδεχόμενες παραβιάσεις που αφορούν σε αθέμιτη διαφήμιση προλήψεων και δεισιδαιμονιών, καθώς και παρεμβάσεις στην ιδιωτική ζωή, προσβολή της προσωπικότητας σε εκπομπές της Χριστίνας Λαμπίρη. Οι εκπρόσωποι του σταθμού ζήτησαν προθεσμία και θα καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Το ΕΣΡ έκανε επίσης δεκτή την «αίτηση θεραπείας» του ραδιοφωνικού «Σαφάρι» μειώνοντας το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από 5.000 σε 3.000 ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τοπίο στην ομίχλη (2004-10-21 00:00:00.0)
Προσεχώς η προκήρυξη εθνικής εμβέλειας (2003-10-01 00:00:00.0)
Συχνότητες χωρίς ...πάρκα (2003-01-22 00:00:00.0)
Πρόστιμα για παραβιάσεις διαφημιστικού χρόνου και δικτυώσεις (2001-11-02 00:00:00.0)
Συνεδρίαση για τις άδειες του Λεκανοπεδίου (2001-10-11 00:00:00.0)
«Τροχοπέδη» στις άδειες από το υπουργείο Τύπου (2000-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ