Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το... «λάθος» του Γκαργκάνα

Την τακτική της επιλεκτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο επέλεξε χτες η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας εξαιρώντας μια σειρά από εφημερίδες και δημοσιογράφους. Εκείνο που φαίνεται πως απασχολούσε το διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Ν. Γκαργκάνα -γνωστό και για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του- ήταν το πώς θα ρίξει... «γέφυρες» προς την ηγεσία της ΝΔ. Και βρήκε μάλλον την ευκαιρία από το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η ΝΔ βάζει ζήτημα για την πώληση, «στα κρυφά», 20 τόνων χρυσού από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Και πίστεψε ο διοικητής ότι αυτή η δουλιά καλό είναι να γίνει σε... στενό δημοσιογραφικό κύκλο.

Ο ίδιος, λοιπόν, χαρακτήρισε «λάθος» την ενέργειά του να μη δημοσιοποιήσει την πώληση του χρυσού, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε τέτοια υποχρέωση. Η ουσία του πράγματος βέβαια δε βρίσκεται ούτε στα λεγόμενα του διοικητή ούτε στις όποιες ψευτοαιτιάσεις της ΝΔ.

Ο Ν. Γκαργκάνας διακονεί και από τη θέση του διοικητή τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και της πλουτοκρατίας. Σε τίποτα και πουθενά δε διαφωνεί με τη ΝΔ, ούτε και με την πολιτική που θα εφαρμόσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση σε περίπτωση που αναλάβει την κυβέρνηση. Για ψευτοπαρεξήγηση πρόκειται, που αργά ή γρήγορα θα λυθεί. Αλλωστε σε λίγες βδομάδες η Τράπεζα της Ελλάδας αναμένεται να δημοσιοποιήσει την «ενδιάμεση έκθεση» για την οικονομία, με τις γνωστές αντιλαϊκές συνταγές, την οποία όπως πάντα θα αξιοποιήσει κατάλληλα και η ηγεσία της ΝΔ. Ολα «μέλι - γάλα» λοιπόν!


Α. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ