Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εξευτελιστικές τιμές στα κρασοστάφυλα

Στις εξευτελιστικές τιμές των οινοστάφυλων, που αναγκάζονται οι αγρότες να πουλούν στα προϊόντα τους, στην περιοχή της Κεντρικής Πεδιάδος, τόσο σε Συνεταιρισμούς και Ενώσεις όσο και στους εμπόρους (0,35 - 0,40 λεπτά), αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αρχανών και Κεντρικής Πεδιάδος Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εγκατάλειψη των αμπελουργικών προϊόντων και συνολικά της αγροτικής παραγωγής, υπενθυμίζοντας πως: «Το ΚΚΕ προειδοποίησε τους αγρότες για τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τη σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων προωθούσε η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Αυτές τις συνέπειες ζει σήμερα στο πετσί του ο αγρότης. Αυτή είναι η οικονομία της ελεύθερης αγοράς, στα πλαίσια της οποίας προσαρμόστηκε και το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών, που από στυλοβάτες του αγροτικού εισοδήματος, μετατράπηκαν σε ανώνυμες εταιρίες που στοχεύουν στο κέρδος», τονίζεται.

Η Κομματική Οργάνωση καλεί τους αγρότες της περιοχής, αλλά και συνολικά, να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Να ανατρέψουν τους συσχετισμούς, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη φιλολαϊκή - φιλοαγροτική πολιτική, που θα προωθεί τη δημιουργία και ανάπτυξη των παραγωγικών συνεταιρισμών, με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Η μόνη λύση - τονίζεται στην ανακοίνωση - είναι οι αγρότες να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, αναδεικνύοντας ηγεσίες ασυμβίβαστες, που θα οργανώσουν και θα συντονίσουν την πάλη τους για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη τους και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ