Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ - ΚΙΝΑ
Αντιδράσεις στους εκφοβισμούς της Ουάσιγκτον...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΠΕΚΙΝΟ.--

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θέλουν να εκφοβίσουν το στρατό και το λαό της ΛΔ Κορέας απομονώνοντάς τον με κυρώσεις... Το όνειρό τους είναι γελοίο», αντέδρασε χτες οργισμένα η βορειοκορεατική εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν. Αφορμή αποτέλεσε πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου (που σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Ασοσιέιτεντ Πρες») ανέφερε πως δεν αποκλείονται κυρώσεις έναντι της ΛΔ Κορέας, της Βιρμανίας (Μιανμάρ) και της Κούβας επειδή δεν έχουν επιτυχή πολιτική στην «αναχαίτιση πρακτικών δουλεμπορίου»...

Το ίδιο 24ωρο, η Κίνα διέλυε τις εντυπώσεις που δημιούργησαν στις αρχές της βδομάδας εκτιμήσεις Αμερικανών «αναλυτών» και τηλεγραφήματα δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, σύμφωνα με τα οποία το Πεκίνο μετακίνησε προ ημερών στα σύνορα με τη ΛΔ Κορέας δύναμη 150.000 ανδρών, προβλέποντας τάχα ενδεχόμενες εντάσεις με αφορμή τις ανακοινώσεις της Πιονγιάνγκ σε σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Κονγκ Κουάν, εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Εξωτερικών, αρνήθηκε τις παραπάνω πληροφορίες τονίζοντας πως τα σύνορα με τη γείτονα φιλική χώρα είναι «ήρεμα» και πως το Πεκίνο συνεργάζεται με την Πιονγιάνγκ «για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ηρεμίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ