Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Εγκρίθηκαν οι εκλογικές λίστες των ΚΚ

Αρχίζει η συλλογή υπογραφών

Στις 18 Σεπτέμβρη η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας επικύρωσε τις εκλογικές λίστες των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ρωσίας. Ετσι, στις εκλογές της 7ης Δεκέμβρη 2003 με τις λίστες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) θα κατεβούν 257 υποψήφιοι για την ομοσπονδιακή λίστα, με την οποία εκλέγονται οι 225 έδρες του κοινοβουλίου, στη βάση των πανεθνικών αποτελεσμάτων που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το εκλογικό μέτρο του 5%. Το ΚΚΡΟ επικύρωσε επίσης 178 υποψηφίους του, σε αντίστοιχες μονοεδρικές περιφέρειες, από τις 225 περιφέρειες στις οποίες έχει κατατμηθεί όλη η χώρα.

Από τη μεριά του το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ), που μαζί και με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκπροσωπείται στο ομοσπονδιακό ψηφοδέλτιο του ΚΚΡΟ, κατεβαίνει επίσημα σε 19 μονοεδρικές περιφέρειες (από τις 225) και στις 10 από αυτές έχει την υποστήριξη του ΚΚΡΟ. Τους υποψηφίους και αυτού του κόμματος επικύρωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας.

Οπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία της Ρωσίας, μετά την επικύρωσή τους οι υποψήφιοι και τα κόμματα έχουν το δικαίωμα να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες υπογραφές. Σε πανεθνικό επίπεδο, το κάθε κόμμα για να μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200.000 υπογραφές, ενώ ο αριθμός αυτός ποικίλλει σε κάθε μονοεδρική περιφέρεια, ανάλογα με τον αριθμό εγγεγραμμένων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ