Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ερωτικό αδιέξοδο»

Λονδίνο 1931, με τα αστικά σαλόνια, την κοινωνική ζωή και τα καλά κρυμμένα μυστικά. Ο Ρίκι Μάστερς, ένας νεαρός καθωσπρέπει Εγγλέζος, ζει με την όμορφη γυναίκα του Μαντλίν και το γιο του Αντονι στο Λονδίνο. Στην κηδεία του πεθερού του Ρίκι γνωρίζει την αδελφή της γυναίκας του, την Ντάινα, η οποία θα μείνει το σπίτι του ζευγαριού για μικρό χρονικό διάστημα, που θα αποδειχθεί όμως αρκετό για να αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Ο Ρίκι σαγηνεύεται από το θυελλώδη χαρακτήρα της Ντάινα και εκείνη τον ερωτεύεται παράφορα.

Μεταφερόμαστε στο 1946, όπου η Μαντλίν και η Ντάινα συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια και προσπαθούν να συμφιλιωθούν με το παρελθόν τους. Πίσω στο 1937 η Ντάινα μένει έγκυος. Το παιδί τους όμως γεννιέται νεκρό και ο Ρίκι, οδηγώντας μέσα στη θύελλα για να βρεθεί κοντά της τραυματίζεται σοβαρά. Λίγο αργότερα η Μαντλίν λαβαίνει ένα γράμμα που της φανερώνει τη διπλή προδοσία. Ο Ρίκι παραδέχεται τα πάντα και κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια να μείνει μακριά από την Ντάινα, η οποία όμως αποπειράται να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο Ρίκι το μαθαίνει και συντετριμμένος φτάνει στο πλευρό της, για να της υποσχεθεί ότι δε θα την αφήσει ποτέ. Οταν ανακοινώνει στην Μαντλίν την απόφασή του να μείνει με την αδελφή της, εκείνη κάνει τα πάντα για να σώσει το γάμος της.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στη νουβέλα «The Echoiny Gove» της Αγγλίδας Rosawond Lehman, αν και δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί η ταύτιση της ιστορίας με την προσωπική ζωή της συγγραφέα. Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη βαδίζει ανάμεσα σε τετριμμένα κλισέ και χαλαρό παίξιμο από τους ηθοποιούς που δεν πείθουν για τον πόθο που έχουν μέσα τους...

«The hert of me»: Κοινωνική περιπέτεια αγγλικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Ταντέους Ο' Σάλιβαν. Με τους: Μάρτιν Πόουπ, Σέμπνεμ Ασκιν, Τρέισι Σκόφιλντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ