Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Θεός για μια εβδομάδα»

Ο Μπρους είναι ρεπόρτερ σ' έναν τηλεοπτικό σταθμό στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και φημίζεται για τις χιουμοριστικές καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες, που κάνουν ευτυχείς και χαμογελαστούς όλους τους άλλους, εκτός από τον ίδιο. Γιατί ο Μπρους θα προτιμούσε χίλιες φορές να πάρει τη θέση του παρουσιαστή ειδήσεων, ο οποίος σύντομα σκοπεύει να αποσυρθεί ή έστω να κάνει ρεπορτάζ για καυτά θέματα. Στην ουσία ο Μπρους είναι δυσαρεστημένος με τα πάντα στη ζωή του και πολύ σπάνια αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να γκρινιάξει γι' αυτό. Αντίθετα μ' αυτόν, η σύντροφός του Γκρέις δουλεύει σε βρεφονηπιακό σταθμό, είναι χαρούμενη με τη ζωή της και λατρεύει τον Μπρους. Κι ενώ αυτός έχει τη φιλοδοξία να γίνει ένας μύθος, αυτή είναι ικανοποιημένη βοηθώντας τους ανθρώπους, κάθε μέρα που περνάει.

Και ξαφνικά εμφανίζεται ο ίδιος ο Πανταχού Παρών Θεός και δίνει τη θέση του για μια βδομάδα στον Μπρους... Τ' αλλάζει όλα και κάνει τον κόσμο άνω - κάτω...

Εχει όλα εκείνα τα στοιχεία της αμερικανικής εμπορικής κωμωδίας, με τρελές καταστάσεις, γρήγορη σκηνοθεσία και στιλιζαρισμένα αστεία, που ίσως να μην οδηγούν πουθενά και εκβιάζουν το γέλιο με γκαγκ και μη ρεαλιστικές δράσεις. Το μόνο διαφορετικό σ' αυτή την ταινία του Τζιμ Κάρεϊ είναι ότι έχει αλλάξει λίγο τους ρυθμούς και παίζει χωρίς υπερβολές και νευρόσπαστες κινήσεις... Η ταινία «Θεός για μια εβδομάδα» δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, που θα μπορούσε να σου τραβήξει την προσοχή. Ο Αμερικανός ήρωας σε μια άλλη εκδοχή χωρίς αίματα και τυμπανοκρουσίες, αλλά με υπονοούμενα. Ο Θεός θα έδινε τη θέση του μόνο σ' έναν Αμερικανό, που σχεδόν πάντα έχει καλές προθέσεις. Ε, δε ζει κι αυτός ο Θεός που δίνει τη θέση του.

«Bruce Almiglity»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Τομ Σαντιάκ. Με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζένιφερ Αντιστον, Φίλιπ Μπέικερ Χολ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ