Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Pay off»

Ανθρωποκτονία καμουφλαρισμένη σαν αυτοκτονία. Eξαφάνιση μιας στριπτιζέζ. Eδώ και καιρό στη Μασσαλία ο δρόμος ανήκε στους γκάνγκστερ. Για την αστυνομία υπήρχε μόνο μια λύση. Να επέμβει άμεσα και δυναμικά με δύο από τους καλύτερους που διέθετε. Τοn Γκομέζ και τον Ταβαρέ.

Υπερβολή χωρίς λόγο και δυτικά στοιχεία, που δεν προσαρμόζονται με τίποτα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ανατινάξεις, καταδιώξεις, φόνοι και όλα αυτά έτσι απλά για να περνάει η ώρα. Το σενάριο της γαλλικής περιπέτειας είναι βασισμένο στην κλασική συνταγή των αντίθετων χαρακτήρων.Παραφορτωμένο και γεμάτο ασυναρτησίες εκβιάζει το γέλιο με ατάκες κλισέ,που δεν έχουν υπόβαθρο και ίσως δεν αφορούν και την ταινία.

Αν και πλουσιοπάροχη παραγωγή με εντυπωσιακά εφέ, η ταινία του Ζιλ Πακέ Μπρενέ, που στο παρελθόν είχε κάνει το «Ομορφα πράγματα» θυμίζει περισσότερο βιντεοκλίπ ή καλύτερα βιντεοταινία, παρά κινηματογραφικό σενάριο. Οι δύο πρωταγωνιστές προσπαθούν φιλότιμα, αλλά η ταινία δεν έχει ρυθμό και εκπλήξεις. Ολα είναι αναμενόμενα και αδιάφορα. Το «Pay off», προορισμένη για το νεανικό κοινό, ψάχνει να βρει ανταπόκριση, αλλά μάλλον το νεανικό κοινό έχει αισθητική και έτσι θα δυσκολευτεί αρκετά.

«Comez et Tavares»: Περιπέτεια γαλλικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ζιλ Πακέ Μπρενέ. Με τους: Τιτόφ, Στόμι Μπισί, Ζαν Γιαν, Ελοντί Ναβαρέ, Νοεμί Λενουάρ, Στιεν Σικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ