Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγκοσμιοποίηση με υπονόμευση της Γλώσσας

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι η κυβέρνηση θα καθιερώσει το μάθημα των Αγγλικών από την Γ΄ Τάξη του Δημοτικού, δηλαδή, πριν ακόμα τα παιδιά μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Το θέμα από μια άποψη φαίνεται απλό. Αν όμως ερευνηθεί σε βάθος, θα αποκαλυφθεί πως κι αυτή η ενέργεια είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης.

Βέβαια, η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από καιρό από την τηλεόραση. Συγκεκριμένα, όποιο κανάλι κι αν ανοίξεις, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες λέξεις και φράσεις είναι αγγλικές. Μ' αυτό τον τρόπο σιγά σιγά θα επιβάλουν την αγγλική γλώσσα σε βάρος της ελληνικής, με αποτέλεσμα την αλλοτρίωση του λαού μας.

Ο εθνικός ποιητής μας Διονύσιος Σολωμός έλεγε: «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ Ελευθερία και Γλώσσα». Αυτό σημαίνει πως η γλώσσα ενός λαού είναι μεγίστης σημασίας και είναι συνυφασμένη με την ελευθερία του.

Ομως οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ένα πράγμα έχουν κατά νου: την παγκοσμιοποίηση και όλες οι ενέργειες εκεί αποβλέπουν. Κι όπως πάει το πράγμα, δε θα είναι διόλου παράδοξο να φτάσουμε στο σημείο να λέμε «αυτός μιλάει ελληνικά» και ακόμα να καθιερωθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης η διδασκαλία της ιστορίας της Αμερικής και ο περιορισμός της ελληνικής.

Η άποψή μου είναι να αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυτό το σατανικό σχέδιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και να εμποδιστεί η εφαρμογή του. Βέβαια, η αγγλική γλώσσα, όπως και όλες οι άλλες πρέπει να γίνουν κτήμα των νέων, αλλά όχι σε βάρος της ελληνικής. Αυτό επιβάλλει η διδασκαλία τους να αρχίζει από το Γυμνάσιο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι σχετικοί φορείς ας αναλάβουν το έργο της υπεράσπισης της ελληνικής γλώσσας και ας γίνουν οι κυματοθραύστες, που πάνω τους θα τσακιστεί η παγκοσμιοποίηση και το όνειρο κάθε πλανητάρχη.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΦΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φιλοξενεί την «Απολογία του Σωκράτη» (2017-01-18 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη φίμωση στο Συνέδριο της ΔΟΕ (2009-02-11 00:00:00.0)
Η ελληνική γλώσσα και τα «ΕΛ-ΠΕ» (2005-08-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ