Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοροϊδία και υποκρισία

Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά γύρω από τις συναυλίες στη Μακρόνησο. Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς που τους έπιασε ο πόνος για τους «αγωνιστές της δημοκρατίας» και τα άλλα συναφή, ότι εκείνοι οι ήρωες και τα παλικάρια σχεδόν στο σύνολό τους ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κυρίως στελέχη, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ. Πολέμησαν τους φασίστες κατακτητές και οραματίστηκαν μια άλλη Ελλάδα, με εθνική ανεξαρτησία, χωρίς αφεντικά, μια Ελλάδα χωρίς βασιλιά και ανάκτορα, δίχως πολέμους, με φιλία και ειρήνη με όλους τους λαούς. Πάλεψαν για πραγματική δημοκρατία, λαϊκή δημοκρατία και σοσιαλισμό.

Πώς γίνεται να «τιμούν» λαϊκούς αγωνιστές, κομμουνιστές οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας κλπ. - και ο Κοντογιαννόπουλος! - ενώ, π.χ. στην Αθήνα, να κυνηγούν και δέρνουν τους συνταξιούχους; Πώς γίνεται να σέρνουν τους κομμουνιστές και την ΚΝΕ στα δικαστήρια για τον τόνο στους αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα στους δρόμους και τις πλατείες; ΄Η μήπως αναγνώρισαν την Εθνική Αντίσταση, όταν ο πρωθυπουργός αρνείται να δεχτεί την ΠΕΑΕΑ και στο θέμα των αποζημιώσεων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ξεσκεπάζονται σαν υποτελείς εθνικοί μειοδότες και μονίμως ραγιάδες;

Οσοι επισκέφθηκαν τη μαρτυρική Μακρόνησο, είδαν το τυρί στη φάκα, αλλά δεν είδαν τη χοντροκομμένη παγίδα... Δεν έχουν καμιά θέση στη Μακρόνησο οι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κοροϊδία και η υποκρισία τους δεν έχει πέραση σήμερα. Συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα σενάρια και τους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών. Δίνουν βοήθεια και εγκρίνουν όλα όσα κάνουν οι μακελάρηδες των λαών. Τρανή απόδειξη είναι ότι τα αφεντικά της Ουάσιγκτον τους ευχαριστούν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα τσιράκια τους.

Οι διάφοροι προσκυνημένοι και συμβιβασμένοι, ας συνεχίσουν να λιβανίζουν αυτούς που κάποτε μας έβαζαν ταμπέλες του στιλ «ΕΑΜοβούλγαροι», πράκτορες της Μόσχας και διάφορα άλλα τέτοια... Ο λαός μας λέει, σε μία παροιμία του, πως ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε την τρίχα άλλαξε, ούτε την κεφαλή του.


ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατρός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ