Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ
Κλιμακώνουν με νέες απεργίες

Συνεχίστηκαν χτες, για δεύτερη μέρα, οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων σε εργολαβίες στο ΑΠΘ, στα πλαίσια της απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αποκατάσταση άμεσης εργασιακής σχέσης με το ΑΠΘ και την κατάργηση των εργολαβιών.

Χτες, εξάλλου, σε μια ακόμα κίνηση εκφοβισμού των εργαζομένων, ο πρύτανης, Γ. Αντωνόπουλος, απέστειλε έγγραφο προς τους κοσμήτορες και τους προέδρους όλων των σχολών και τμημάτων με το οποίο ζητά προκλητικά να ενημερώνεται καθημερινά εγγράφως για τα ονόματα όσων δεν απεργούν. Στόχος είναι να «φακελωθούν» από την πρυτανεία οι απεργοί εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα καλλιεργείται και κλίμα επιβράβευσης των απεργοσπαστών.

Παρά την επιχειρούμενη υπονόμευση του αγώνα τους, οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν δυναμικά. Στο τέλος της βδομάδας αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επισκεφτεί τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας προκειμένου να εκθέσουν το αίτημά τους στους αρμόδιους φορείς.

Χτες, ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσε και η ΦΕΑΠΘ, με τη σύμφωνη γνώμη και των παρατάξεων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που όλες τις προηγούμενες μέρες, σε ρόλο απεργοσπάστη, πραγματοποιούσαν τις εγγραφές των πρωτοετών, υποκαθιστώντας στην ουσία τους απεργούς εργαζόμενους.

Αργά χτες το απόγευμα, μέλη της διοίκησης του σωματείου είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, στην οποία συζητήθηκε και η πρόσφατη παραπομπή 4 συνδικαλιστών σε δίκη για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ