Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέχεια Θεατρικών μονολόγων
Κώστας Καζάκος
Κώστας Καζάκος
  • «Ακόλαστες Εσπερίδες» είναι ο τίτλος του έργου του Ανδρέα Στάικου, που παρουσιάζει η Μπέττυ Αρβανίτη, στο πλαίσιο των Θεατρικών Μονολόγων 2003, στο Θέατρο «Αττις», Παρασκευή και Σάββατο, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.
  • Επίσης, το έργο της Παυλίνας Γαλανοπούλου «Ο Δρομέας» παρουσιάζεται το Σάββατο, στο «Θέατρο της Ανοιξης», σε σκηνοθεσία Νίκου Αλευρά. Ο Χρίστος Τσάγκας ερμηνεύει το ρόλο ενός πρώην αθλητή, που τα τελευταία τρία χρόνια, ύστερα από κάποιο δυστύχημα, βρίσκεται καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα του. Στις όσες προφανείς δυσκολίες προσαρμογής έχει να αντιμετωπίσει λόγω της αναπηρίας του, θα προστεθεί τώρα και η εγκατάλειψη από τη σύντροφό του. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Πένυς Αμπλά και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.
  • Στον κόσμο μιας αίθουσας διδασκαλίας μας μεταφέρει ο σκηνοθέτης Γιώργος Μανιώτης με το μονόλογό του «Μαθήματα Υποκριτικής». Το έργο ανεβαίνει στο «Από Μηχανής Θέατρο», το Σάββατο και την Κυριακή, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο. Η αίθουσα διδασκαλίας, ο δάσκαλος, οι μαθητές. Ενα κλειστό κύκλωμα υποχρεώσεων, ελπίδων, διαψεύσεων, ονείρων και φόβων. Οι μαθητές ζητούν το απόλυτο και ο δάσκαλος οφείλει να τους μυήσει στο μη απόλυτο, δηλαδή στη γνώση. Το κείμενο «συνδιαλέγεται» με τα ανάλογα «μαθήματα» του Ευγένιου Ιονέσκο («Μάθημα») και του Ρομπέρτο Ατάιντε («Δεσποινίς Μαργαρίτα»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ