Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα φθινοπώρου

Εργο της Μ. Σκαρπαθίου
Εργο της Μ. Σκαρπαθίου
Εγκαινιάζεται στις 30/9 (8μ.μ.) στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), έκθεση ζωγραφικής της Χριστιάνας Σούλου. Εως τις 18/10 θα παρουσιαστούν έργα, που βασίζονται σε σχέδια με μολύβι. Οπως λέει η ίδια για τη δουλιά της, την «απασχολεί η ένταση και η βία που είναι εσωτερικές και συχνά βρίσκονται κάτω από την επιφανειακά ήρεμη όψη των πραγμάτων. Το να μιλήσει κανείς αληθινά, σημαίνει να καταστήσει πολύτιμο κάτι κοινό, κατανοητό σε όλους».

Εγκαινιάζεται στις 6/10 (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Σκαρπαθίου. Θα παρουσιαστεί μια ενότητα 25 έργων, με γενικό τίτλο «Μακάρια ζωή». Η ζωγράφος, με την αδρή χρήση των χρωμάτων, μελετά τη λαμπρότητα των καρπών πάνω στην ωριμότητά τους, σε διαφορετικούς συσχετισμούς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 του Οκτώβρη.

Εκθεση φωτογραφιών των Ηλία Μπουργιώτη και Τάκη Ροϊδάκη φιλοξενείται στην γκαλερί «Χριστίνα Καρελλά» (Αλ. Παπαναστασίου 3). Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11/10, τιτλοφορείται «Ταξιδεύοντας».

To «Παπούτσι» είναι το θέμα της έκθεσης της Χριστίνας Μόραλη, που εγκαινιάζεται στις 2/10 στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Τα «παπούτσια» αποτελούν ουσιαστικά την κατάληξη μιας μακράς πορείας της δημιουργού στην κατασκευή αντικειμένων, βασισμένων σε είδη καθημερινής χρήσης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13/10.

Δουλιά των τελευταίων έξι χρόνων εκθέτει η Λίζη Καλλιγά σε δύο αθηναϊκές αίθουσες. Στις «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9) από 30/9 - 18/10 και στην αίθουσα «365 Πρότζεκτ» (Πορίνου 2, Ακρόπολη), από 14/10 έως 20/11, παρουσιάζει δύο ενότητες έργων της, εμπνευσμένων από τη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ