Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Τέρμα η χρέωση ανά ώρα

Σε αλλαγή του τρόπου χρέωσης των οδηγών που παρκάρουν σε υπαίθρια πάρκινγκ προσανατολίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου. Στην ουσία, ο νέος τρόπος είναι εν πολλοίς η νομιμοποίηση του τρόπου που μέχρι σήμερα παράνομα εφάρμοζαν τα περισσότερα υπαίθρια πάρκινγκ, που καταστρατηγούσαν τη σχετική διάταξη για χρέωση ανά ώρα.

Στο εξής, με βάση την αγορανομική διάταξη που ετοιμάζει το υπουργείο, θα ισχύουν κατ' αρχάς δύο ζώνες. Μία πρωινή, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι και μία απογευματινή από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις εννέα το βράδυ. Για όσους προσέρχονται μετά τη μία το μεσημέρι θα ισχύει η τιμή της απογευματινής ζώνης, ενώ για στάθμευση πάνω από 8 ώρες θα ισχύει η τιμή της πρωινής και η κάθε επιπλέον ώρα θα χρεώνεται με το ένα όγδοο της τιμής της πρωινής ζώνης.

Τέλος, για στάθμευση μέχρι μία ώρα η χρέωση θα ισούται με την τιμή της πρωινής ζώνης με έκπτωση 25%. Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερο για τις χρεώσεις μετά τις 9.00 το βράδυ, ενώ από τις διατάξεις της ρύθμισης εξαιρούνται τα πάρκινγκ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ