Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΟΣ - ΒΑΜΒΑΚΙ - ΛΑΔΙ
Δεν κρύβεται το μαύρο μέλλον

Ο Γ. Δρυς επιμένει με φτηνά επικοινωνιακά τρικ να δώσει συνέχεια στην πολιτική μακάριας κοροϊδίας των Ελλήνων αγροτών

Από χέρι τελειωμένοι είναι οι Ελληνες καπνοπαραγωγοί, βαμβακοπαραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί και τευτλοπαραγωγοί, αν αφήσουν τις τύχες τους στα χέρια της κυβέρνησης, του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ και όσων στηρίζουν την ακολουθούμενη πολιτική της ΕΕ. Καθώς τώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί, πια, να σκεπάσει το τι ακριβώς εισηγήθηκε και ψήφισε ως Ελληνική Προεδρία τον περασμένο Ιούνη και τι ακριβώς διασφαλίστηκε για τα ελληνικά - μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, ο υπουργός Γεωργίας δίνει μια «νέα επικοινωνιακή μάχη» εξαπάτησης των Ελλήνων αγροτών.

Αυτό φάνηκε και χτες με την ανακοίνωση που έβγαλε ο Γ. Δρυς μετά το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, όπου παρουσιάστηκε και επίσημα η ολέθρια ανακοίνωση (έκθεση) της Κομισιόν για την αναθεώρηση των καθεστώτων σε καπνό, βαμβάκι, λάδι και ζάχαρη. Κι ενώ θα έπρεπε να έχουν γυρίσει τα τραπέζια του συμβουλίου ανάποδα... με βάση τα όσα εισηγείται και τα όσα σκοπεύει λίαν συντόμως να εισηγηθεί πιο ειδικά η Κομισιόν με τις προτάσεις κανονισμών, ο Γ. Δρυς αρκέστηκε σε μια ανακοινωσούλα δημιουργίας φτηνών εντυπώσεων... Τις ιαχές για ιστορική συμφωνία και για διασφάλιση των μεσογειακών προϊόντων μετά την ψήφιση της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ τον περασμένο Ιούνη, ο Γ. Δρυς τις έκανε «ψιθύρους» για αποπροσανατολισμό και για τη δημιουργία φρούδων ελπίδων, σε καλόπιστους και αφελείς.

Κι όπως φάνηκε χτες, δεν μπόρεσε να κάνει ξανά λόγο για νέες ισορροπημένες και σε θετική κατεύθυνση προτάσεις της Κομισιόν για τα τέσσερα αυτά προϊόντα. Ως συνένοχος ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Οι αρχές της Ανακοίνωσης της Επιτροπής κινούνται στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου του Λουξεμβούργου. Σε επιμέρους όμως σημεία θα υπάρξουν στο Συμβούλιο σημαντικές βελτιώσεις». Και τι θεωρεί ο Γ. Δρυς «βελτιώσεις»;.. Τη μερική αποσύνδεση; Και με πιο επιχείρημα τη ζητάει; Μήπως λέγοντας: «Οι Μεσογειακές καλλιέργειες αντιμετωπίζουν κίνδυνο εγκατάλειψης και η επιλογή του partial decoupling θεωρείται αναγκαία;». Και πού διαφώνησε χτες με την Κομισιόν ο Γ. Δρυς στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας; Κι ακόμα, θεωρεί πως καθάρισε απέναντι στους Ελληνες αγρότες με μια διατύπωση αντιρρήσεων... σαν κι αυτή: «Δε με βρίσκει σύμφωνο η δημιουργία για το βαμβάκι και τον καπνό δημοσιονομικών φακέλων στα πλαίσια του Β' πυλώνα. Η προσέγγιση αυτή είναι άδικη για τους παραγωγούς αυτούς, οι οποίοι θα υποστούν και τις συνέπειες της modulation και έτσι θα συμμετέχουν στη μεταφορά πόρων από τον Α' στο Β' πυλώνα με διπλές μειώσεις»;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ