Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συγκεκριμένες προτάσεις

Το ΚΚΕ έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας. Η πολιτική πρόταση του Κόμματος μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν ενταθούν οι αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων και αν δυναμώσει αισθητά το λαϊκό μέτωπο, σε βαθμό που θα μπορεί να επιβάλει μια φιλολαϊκή - φιλοαγροτική πολιτική:

  • Ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, με κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας και με αλλαγή του συστήματος των τιμών και επιδοτήσεων.
  • Ανάδειξη των παραγωγικών κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών συνεταιρισμών στους οποίους ισότιμα θα συμμετέχουν όλοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, επειδή οι ιδιωτικές μονάδες απέτυχαν και οι μεμονωμένοι μεσαίοι κτηνοτρόφοι έχουν χαμηλή παραγωγικότητα.
  • Συνεταιριστική καθετοποίηση της ζωικής παραγωγής έτσι ώστε όλη την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι.
  • Αναδιάρθρωση της φυτικής παραγωγής, με στόχο να εξασφαλιστούν επαρκείς, φθηνές και καλής ποιότητας ζωοτροφές και, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια των ποσοστώσεων στη φυτική παραγωγή και να αλλάξει το σύστημα τιμών και επιδοτήσεων.
  • Γενναία οικονομικά κίνητρα στους παραγωγικούς κτηνοτροφικούς και πτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς που θα εκφράζονται με επιδοτήσεις στις επενδύσεις και στις ζωοτροφές, με χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις, με φοροαπαλλαγές και άλλα.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, ειδικά στα πρώτα στάδια ανάπτυξής της, μέχρι να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ