Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Θυσία στο βωμό των συμφερόντων της ΕΕ

Ανεπούλωτα τραύματα, άφησε στην κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους της χώρας η ολέθρια πολιτική που εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ο κλάδος της κτηνοτροφίας ακολούθησε μια πορεία ραγδαίας συρρίκνωσης, τόσο στον τομέα του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής, όσο και στον τομέα του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιταγών της ΚΑΠ ήταν η φτώχεια διαρκείας για τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, η υπερχρέωση, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στο αγελαδινό γάλα και η μείωση των επιδοτήσεων στα αιγοπρόβατα, το κλείσιμο πολλών κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων και η αλματώδης αύξηση της εισαγωγής ζωοκομικών προϊόντων, που είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου.

Και το κακό, φυσικά, δε σταματά εδώ, αφού οι εντολές της «Ατζέντας 2000» προβλέπουν ακόμα χειρότερα μέτρα για την κτηνοτροφία, με μείωση των τιμών στο βόειο κρέας κατά 20% και στο αγελαδινό γάλα κατά 15%, ενώ επίσης καταργούνται και οι τιμές παρέμβασης που πρόσφεραν μια ελάχιστη προστασία στους παραγωγούς. Παράλληλα, τα επιτελεία των Βρυξελλών προωθούν την ένταση της αντικτηνοτροφικής πολιτικής σε όλους τους τομείς της ελληνικής κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, επιδιώκοντας με κάθε μέσο την ενίσχυση των συμφερόντων των βόρειων χωρών της ΕΕ και των «διοξινωμένων» συμφερόντων των βιομηχανιών τους.

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτουν καθαρά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που δεν ενδιαφέρθηκαν να υπάρξει πολιτική παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης στην Ελλάδα. Αρνήθηκαν και αρνούνται να πάρουν μέτρα για την ενθάρρυνση και τη στήριξη της παραγωγής προϊόντων της φυτικής παραγωγής που χρησιμοποιούνται σαν ζωοτροφές, ώστε να αλλάξει η σχέση φυτικής και ζωικής παραγωγής, που για τη χώρα μας είναι αντίστροφη απ' ό,τι στις αναπτυγμένες κτηνοτροφικά χώρες. Επιπλέον, τα κόμματα που ευθύνονται όλα αυτά τα χρόνια για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και εκείνα που κινούνται στην Ευρω-Ενωσιακή λογική, αποδέχονται και προωθούν τα σχέδια της περιβόητης παγκοσμιοποίησης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επιβάλλουν τη διαρκή μείωση του κλάδου αυτού, την παντελή απουσία στήριξης των τιμών, τη λογική του περιορισμού, των ποσοστώσεων και των προστίμων. Με λίγα λόγια, αρνήθηκαν και αρνούνται τη στήριξη της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας και, στην ουσία, συναινούν στην πλήρη εξαφάνιση των Ελλήνων κτηνοτρόφων - πτηνοτρόφων.

Οι λογικές αυτές οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της χώρας σε ένα στρατηγικής σημασίας τομέα, όπως είναι αυτός της διατροφής του ελληνικού λαού. Ομως, μπρος στην προεκλογική πρεμούρα υφαρπαγής ψήφων των κομμάτων του δικομματισμού, αλλά και των δορυφόρων τους, η πικρή αλήθεια «κουκουλώνεται», προκειμένου να συγκαλυφθεί η πολιτική υποτέλειά τους στις αντικτηνοτροφικές επιταγές της ΕΕ. Και για να εμπαίξουν τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, διαλαλούν προεκλογικά ανέξοδες υποσχέσεις και «ρίχνουν» ψευτοπαροχές, ευελπιστώντας ότι θα τους ξεγελάσουν για άλλη μια φορά.

Η πρακτική αυτή αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τους Ελληνες παραγωγούς, αλλά και για όλο το λαό, να καταψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα που θυσιάζουν την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία στο όνομα της ευρω-λαγνείας τους και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που αντιστέκεται σ' αυτές τις ολέθριες προοπτικές σε βάρος των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων, αλλά και των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ