Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη για την «Ολυμπιακή» αστυνομοκρατία

Ενταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας σχεδιάζεται και στη Θεσσαλονίκη με πρόσχημα την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τις λεπτομέρειες εφαρμογής των σχετικών σχεδίων συζήτησαν χτες οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε σύσκεψη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, συζητήθηκε η σύνταξη σχεδίου για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών (τρομοκρατική ενέργεια, κλπ.) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών της Θεσσαλονίκης.

Οπως σημειώθηκε, πρόκειται για ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας, το οποίο καλείται να εκπονήσει η Νομαρχία, με βάση κατευθυντήριες γραμμές της Διεύθυνση Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Για την επιτυχή εκπόνηση του Σχεδίου, απαιτείται άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και πολύ καλή προετοιμασία, εκπαίδευση και εξάσκηση όσων θα εμπλακούν στην εφαρμογή του. Και οι εμπλεκόμενοι σε ένα τέτοιο σχέδιο είναι πολλοί και προέρχονται από όλα τα επίπεδα διοίκησης», ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας παράλληλα την προθυμία του να συμμετάσχει ενεργά στους σχεδιασμούς έντασης της αντιδημοκρατικής επίθεσης σε βάρος των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ