Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Διεκδικούν αξιοπρεπή διαβίωση

Πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

«Ενίσχυση των οικονομικών των Ανώτατων Ιδρυμάτων, μισθούς για αξιοπρεπή διαβίωση και ίδιες αμοιβές για ίδια δουλιά». Με αυτό το τρίπτυχο κινητοποιούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν καθημερινές στάσεις εργασίας και χτες συγκεντρώθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το «νέο μισθολόγιο» που παραμένει επιδοματικό και δεν είναι καθόλου «ενιαίο». Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά στη χτεσινή κινητοποίηση, που με το πανό τους και με σφυρίχτρες στο στόμα κατήγγειλαν την εισοδηματική πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης, η οποία διευρύνει τις μισθολογικές ανισότητες.

Τα προβλήματα αυτά παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τους (ΟΔΠΤΕ) στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ΑΘ. Τσουροπλή, ο οποίος όμως δεν τους άφησε περιθώρια για αλλαγές στο μισθολόγιο μετά και τις προχτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, παραδέχτηκε όμως την ύπαρξη ανισοτήτων, αφού όπως κατήγγειλαν τα μέλη του ΔΣ της ΟΔΠΤΕ: οι αποδοχές ενός διευθυντή σε διοικητική υπηρεσία ενός πανεπιστημίου είναι χαμηλότερες από αυτές ενός κλητήρα του υπουργείου Οικονομικών.

Για τα υπόλοιπα αιτήματά τους, πέραν του μισθολογίου, που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή τους στα όργανα λήψης αποφάσεων των Ιδρυμάτων, με τη μονιμοποίηση εργαζομένων και την ανάγκη νέων προσλήψεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και άλλα θεσμικά, εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα, ο Αθ. Τσουροπλής είπε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος το Δεκέμβρη.

Οι εκπρόσωποι της ΟΔΠΤΕ αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσαν ότι δεν τους ικανοποιούν οι εξελίξεις, θα πιέσουν την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και θα συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα να συζητήσουν για τη συνέχεια του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ