Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προετοιμασίες για την απεργία
  • Προσυγκέντρωση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 11 πμ στην Ομόνοια
  • Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας αφού αρχές Οκτώβρη υπάρχουν χιλιάδες κενά σε καθηγητές

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 6 του Οκτώβρη και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 6 και 7 του Οκτώβρη. Ενόψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ., καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν το μέτωπο που εκτός από την προβολή των σύγχρονων αιτημάτων, θα αναλάβει και την ευθύνη της οργάνωσης του αγώνα για τη διεκδίκησή τους, σε αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες. Συνειδητοποιώντας ότι η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική δε φτιασιδώνεται ούτε διορθώνεται, αλλά ανατρέπεται και προβάλλοντας αιτήματα και διεκδικήσεις που θα φέρνουν στην ημερήσια διάταξη τις σύγχρονες ανάγκες και θα συσπειρώνουν ευρύτερα κομμάτια των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, για μια ακόμα φορά οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «κοσμογονία» στην εκπαίδευση διαψεύδονται από την ίδια την καθημερινή πραγματικότητα, καθώς χτες μπήκε ο Οκτώβρης και τα κενά σε καθηγητές έφταναν τα 1.923 σε 22 από τις 58 Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, από τη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής λείπουν 196 καθηγητές, Α' Αθήνας 150, Γ' Αθήνας 140, Αιτωλοακαρνανίας 150, Αρκαδίας 47, Αχαΐας 182, Δωδεκανήσου 82, Εβρου 30, Ηλείας 98, Ηρακλείου 117, Ιωαννίνων 32, Β' Θεσσαλονίκης 100, Θεσπρωτίας 31, Κέρκυρας 90, Κορινθίας 80, Κυκλάδων 142, Λακωνίας 70, Λέσβου 47, Πρέβεζας 29, Πέλλας 64, Φωκίδας 26 και Φλώρινας 20 καθηγητές.

Για το ζήτημα της καθυστέρησης στις προσλήψεις αναπληρωτών και άλλα λειτουργικά και υπηρεσιακά ζητήματα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συνάντηση τους, ο υφυπουργός Παιδείας εμφανίστηκε αντίθετος στην κάλυψη των κενών με ωρομίσθιους και υποχρεωτικές υπερωρίες. Βέβαια αυτή η πρακτική που ακολουθείται στα σχολεία, ενθαρρύνεται ουσιαστικά από την άρνηση του υπουργείου να καλύψει τα κενά προσπαθώντας να εξοικονομήσει πιστώσεις για αναπληρωτές. Εκεί αποδίδεται και το γεγονός ότι σημειώνονται αυτό το διάστημα καταργήσεις, συγχωνεύσεις και αναστολή λειτουργίας ειδικοτήτων στα ΤΕΕ με αποτέλεσμα μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα ΤΕΕ, πράγμα που προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ