Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΕΣ
Εκπτωτη η διοίκηση

Εκπτωτη κηρύχτηκε η διοίκηση της Ενωσης Ασυρματιστών ΠΕΡΡΑΕΝ, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Το δικαστήριο αποδέχτηκε σχετική αίτηση που είχε κατατεθεί από ασυρματιστές, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση, κατά παράβαση του καταστατικού, εξέλεξε τα ίδια πρόσωπα να υπηρετήσουν για τρίτη συνεχή θητεία στο προεδρείο του σωματείου. Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να επιβεβαιώσει το όργιο των αυθαιρεσιών που σημάδεψαν τις τελευταίες εκλογές, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του σωματείου, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και για την ακρίβεια της ομάδας Καλεμάνη και Τραγέα, οι οποίοι από το 1996 μέχρι και σήμερα είναι «μόνιμοι» στις θέσεις προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν στις 20 Δεκέμβρη 2002. Δέκα μέρες μετά, δηλαδή στις 30 Δεκέμβρη, η διοίκηση, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αφού με σωρεία αυθαιρεσιών φιμώθηκε κάθε άλλη φωνή, εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρο τον Βασίλη Καλεμάνη, γραμματέα τον Ηλία Τραγέα και ταμία τον Θεόδωρο Κετσέα. Η απόφαση της διοίκησης επικυρώθηκε μάλιστα και από γενική συνέλευση που έγινε το Φλεβάρη του 2003, στην οποία συμμετείχαν μόνο οι άνθρωποι της «ομάδας». Τη γενική συνέλευση η απόφαση του δικαστηρίου τη χαρακτηρίζει ως «όχι καταστατική» και την απόφαση της διοίκησης «παράνομη».

Οι παράνομες ενέργειες των εν λόγω ...«συνδικαλιστών» απλώς έρχονται να προστεθούν στην καθοριστική συμβολή τους για τον αφανισμό του κλάδου των ασυρματιστών από τα καράβια και την προώθηση συνολικά της αντιναυτεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ