Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΣΕΕ
Σ' άλλο κόσμο οι εργατοπατέρες

Αφού δήλωσαν σε όλους τους τόνους και για όλους τους τομείς τη στήριξη και την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, αναδεικνύοντας ως μοναδικό πρόβλημα τη δράση του ...ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ολοκλήρωσαν χτες τις εργασίες του, κηρύσσοντας την παύση κάθε αγώνα και διεκδίκησης της εργατικής τάξης μέχρι να ολοκληρωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δυνάμεων του δικομματισμού.

Χωρίς να παρθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση, όλη η συνεδρίαση αναλώθηκε, με την ΠΑΣΚΕ να υποστηρίζει ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα», γιατί η ίδια ακολουθεί σωστή τακτική, τη ΔΑΚΕ να παρατηρεί από «μακριά», αποφεύγοντας να πάρει θέση και την ΑΠ να επιμένει ότι μέσα στην ΕΕ μπορούν οι εργάτες να παλέψουν, για να την κάνουν καλύτερη. Οι τοποθετήσεις τους κατέδειξαν, για μια ακόμα φορά, την άβυσσο που χωρίζει τις δύο γραμμές που υπάρχουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην τοποθέτησή του, απαντώντας ταυτόχρονα στις επιθέσεις για τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τους ισχυρισμούς και τις αντιλήψεις ότι «έχουν αλλάξει οι καιροί» σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει ο εκμεταλλευτικός χαρακτήρας της κοινωνίας, αφού καπιταλισμός και λαϊκή ευημερία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν δεν αμφισβητηθούν οι τέσσερις ελευθερίες που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις υπέρ των εργαζομένων, τόνισε. Η τακτική, συνέχισε, που ακολούθησε για το συνδικαλιστικό κίνημα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης στη λογική της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτή η τακτική ούτε εμπόδισε, ούτε καθυστέρησε τη χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, επανέλαβε και χτες σημείο - σημείο την ταύτιση της ΠΑΣΚΕ με την κυβερνητική πολιτική. Πρόβαλε τα «καλά» της «Χάρτας Σύγκλισης» που πρέπει να υπερασπιστούν μαζί με όλους αυτούς που είναι «εκτός των τειχών» και εμφάνισε ως «κατάκτηση» τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της εργατικής τάξης, στα οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα η ΓΣΕΕ δήλωσε απλά «θα τα δούμε».

Από την άλλη, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συνέχισαν και στη χτεσινή δεύτερη μέρα των εργασιών του γενικού συμβουλίου να αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυβερνητική πολιτική. Ο Κ. Αρτεμίου από την Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών αναφέρθηκε στις συνδικαλιστικές διώξεις των 16 προέδρων πρωτοβάθμιων σωματείων που καταδικάστηκαν συνολικά σε 12 χρόνια φυλάκισης, αλλά και στο πρόστιμο στη συνδικαλιστική εφημερίδα «ΣΚΕΨΗ», επειδή κατήγγειλε εργοδότη. Ο Β. Γλεζάκος, από το χώρο της ιδιωτικής Υγείας, κατήγγειλε την ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρήσεων Υγείας και την ασυλία που τους παρέχει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την πλήρη ασυδοσία στις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ