Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Προς απεργία στις 4 Νοέμβρη

Με πλαίσιο όμως που δε διεκδικεί καν απόσυρση του κυβερνητικού μισθολογίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 4 Νοέμβρη 2003 ανακοίνωσε χτες η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αιτήματα που αφορούν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τις αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς όμως αυτά να ανταποκρίνονται στην ανάγκη κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Ενώ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απορρίπτει, όπως λέει, το μισθολόγιο της κυβέρνησης, από την άλλη αρνείται συστηματικά να θέσει ζήτημα απόσυρσής του. Ταυτόχρονα, είναι η ίδια που τόσα χρόνια απέρριπτε την πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων για τη διεκδίκηση κατώτατου βασικού μισθού στα 1.100 ευρώ, ανεξαρτήτως το αν θα γίνει νέο μισθολόγιο ή όχι. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούσε ήταν ότι τέτοια ζητήματα θα λυθούν με το νέο μισθολόγιο. Ομως με την πρόταση της κυβέρνησης όχι μόνο δε λύνονται, αλλά συνεχίζεται σε ακόμα πιο άγρια μορφή η εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας.

Σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις στη Δημόσια Διοίκηση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, παρά τις όποιες ενστάσεις προβάλλει, αποδέχεται την ουσία του σχετικού νομοσχεδίου, που σε συνδυασμό με το νέο μισθολόγιο προωθεί τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, αλλά και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων των εργαζομένων. Η όποια κριτική της δεν απαντά στο ερώτημα Δημόσια Διοίκηση για τους εργαζόμενους ή το μεγάλο κεφάλαιο. Και με αυτή την έννοια θεωρεί ότι για αυτό που συμβαίνει στη Δημόσια Διοίκηση σήμερα υπεύθυνος είναι η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και όχι ότι αυτή λειτουργεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους και με προοπτική την κλιμάκωση των αγώνων τους να διεκδικήσουν κατώτατο βασικό μισθό 1.100 ευρώ, απόσυρση του μισθολογίου της κυβέρνησης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απόσυρση του νομοσχεδίου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στο Δημόσιο, χαρακτηρισμός ως ΒΑΕ επαγγελμάτων στο δημόσιο με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (50 για τις γυναίκες και 55 για τους άνδρες), απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μερική απασχόληση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ