Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Κυρία» όνομα και πράγμα

Στην κορυφή της βαθμολογίας του Καμπιονάτο διατηρήθηκε η Γιουβέντους μετά τη νίκη της επί της Μπολόνια με 2-0, χάρη σε δυο γκολ του Φίλιπο Ινζάγκι (55`, 70`). Η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ όμως έχασε τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που αποχώρησε τραυματισμένος και έτσι η συμμετοχή του στο σημερινό αγώνα κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας θεωρείται αμφίβολη.

Επίδειξη δύναμης ενόψει του επαναληπτικού με την ΑΕΚ έκανε το Σάββατο η Μονακό, που για τη 18η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος επικράτησε άνετα της Λανς με 2-0 χάρη σε γκολ του Τρεζεγκέ (15`, 40`).

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Λα Κορούνια, ωστόσο η αντίπαλος του Παναθηναϊκού κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Ράγιο και να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος μετά την ήττα της Θέλτα από τον Νουμάνθια με 3-1. Πάντως το πιο αξιοσημείωτο γεγονός αυτής της αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβίζιον ήταν η νέα αλλά και «ταπεινωτική» ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε στο Μπερναμπέου με 5-1 από τη Σαραγόσα. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται τώρα στη 17η θέση της βαθμολογίας, μια από τις χειρότερες θέσεις της ιστορίας της. Η νέα κατρακύλα έδωσε τροφή στις φήμες για τον προπονητή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Χόρχε Βαλντάνο είναι ο επικρατέστερος να κληθεί από τη διοίκηση της ομάδας να... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

  • Τη μοναξιά της κορυφής απόλαυσε για μια ακόμη αγωνιστική η Λιντς στην Αγγλία, αφού επικράτησε και της Ντέρμπι με 1-0 και διατήρησε τους δυο βαθμούς διαφορά (38-36) που έχει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν άνετα με 5-1 της Έβερτον ενώ η Αρσεναλ έκανε περίπατο απέναντι στη Λέστερ, την οποία νίκησε με 3-0 εκτός έδρας. Στα αξιοσημείωτα η πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Νταμπίζα στην πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος της Νιούκαστλ στο 1-0 επί της Αστον Βίλα.
  • Η ισοπαλία που παραχώρησε η Μπάγερν στον αγώνα με την Ντόρτμουντ με 1-1 έδωσε το δικαίωμα στη Λεβερκούζεν που επικράτησε με 3-2 της Βέρντερ Βρέμης να πιάσει τους Βαυαρούς στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ