Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παναγροτικό συλλαλητήριο στις 14 Οκτώβρη

Σε παναγροτικό συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την αγροτιά της περιοχής, την ερχόμενη Τρίτη, 14 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

Η Ομοσπονδία καλεί την αγροτιά του νομού να διεκδικήσει:

  • Κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των ποσοστώσεων στην παραγωγή που επιβάλλει η ΕΕ.
  • Αύξηση των τιμών των προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής με έλεγχο στις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων και με την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, ιδίως αρδευτικών και των άλλων εγγειοβελτιωτικών.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, που δημιούργησε η τοκογλυφική πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας.
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών, που προκαλούν στη φυτική και ζωτική παραγωγή, καθώς και στο αγροτικό κεφάλαιο, στις υποδομές τα οποιασδήποτε αιτίας και οποιουδήποτε είδους αντίξοα καιρικά φαινόμενα.
  • Πραγματικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις στο ύψος της κατώτερης του ΙΚΑ.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «με την αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ, προσπάθησαν να κάνουν το μαύρο - άσπρο», καθώς «επειδή έπρεπε να περισσέψουν χρήματα για τον Ευρωστρατό, την Ευρωαστυνομία, το ευρωφακέλωμα κλπ. - και αυτά να περικοπούν από τον αγροτικό τομέα - κατέφυγαν στο ψέμα και την απάτη» και προσθέτει: «Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, κατά κύριο λόγο βαμβακοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί και ελαιοκαλλιεργητές, θα πληγούν ιδιαίτερα από τη νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ, η οποία "πετσοκόβει" τις παραπάνω καλλιέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ