Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Οι συνεταιρισμοί δικαιούνται τις μετοχές

Μια ακόμη πτυχή της αντιαγροτικής και αντισυνεταιριστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θίγει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α. Τζέκης, στη Βουλή.

Στο κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, επισημαίνεται:

«Το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο των μετοχών της ΑΤΕ των εταιριών μετοχικού ενδιαφέροντος ΑΤΕ - ΑΣΟ, που προωθεί αυτή την περίοδο η κυβέρνηση και η ιδιωτικοποιημένη ΑΤΕ, θα έχει τεράστιες αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες των περιοχών της Θράκης και της Ηπείρου που είναι οι πιο φτωχές περιοχές της χώρας.

Οι εταιρίες αυτές δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων και των αγροτών και με επενδυτικά κίνητρα από το υστέρημα του ελληνικού λαού που δόθηκαν για την ανάπτυξη αυτών των περιοχών και όχι για την ενίσχυση της ΑΤΕ. Γι' αυτό αν θέλει η ιδιωτικοποιημένη ΑΤΕ να αποσυρθεί από αυτές τις εταιρίες θα πρέπει να μεταβιβάσει εντελώς δωρεάν τις μετοχές της στις αντίστοιχες συνεταιριστικές οργανώσεις αυτών των περιοχών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό «εάν θα μεταβιβάσει δωρεάν η ΑΤΕ τις μετοχές της εταιριών μετοχικού ενδιαφέροντος στις αντίστοιχες συνεταιριστικές οργανώσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ