Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Τεταμένη κατάσταση στο φόντο των ΝΑΤΟικών ασκήσεων...

ΝΑΤΟικοί που μετέχουν στην «Δυναμική Απάντηση 2000»

Associated Press

ΝΑΤΟικοί που μετέχουν στην «Δυναμική Απάντηση 2000»
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Σκοπός των γυμνασίων είναι να επιδειχτεί η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ και να διατηρηθεί η ασφάλεια και να αποτραπεί η επίθεση από το εξωτερικό στο Κοσσυφοπέδιο... Αυτό ισχυρίστηκε χτες εκπρόσωπος της ΚΦΟΡ, αναφερόμενος στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις «Δυναμική Απάντηση 2000», οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 του Απρίλη. Σύμφωνα με τον ΝΑΤΟικό αξιωματούχο, στη διάρκεια της δεύτερης φάσης των ασκήσεων δε θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών...

Οσον αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας το βράδυ της Κυριακής στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, ο εκπρόσωπος της «ΚΦΟΡ» είπε πως συνελήφθησαν έξι άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις Σέρβοι και οι δύο Αλβανοί. Αργότερα (χτες απόγευμα) απελευθερώθηκαν οι τέσσερις Σέρβοι «λόγω έλλειψης στοιχείων»...

Η επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στο προάστιο της πόλης «Μικρή Βοσνία», μία ώρα μετά την ισχύ της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις 10 το βράδυ. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός.

Ενταση στη Νοτιοανατολική Σερβία

Δύο περιστατικά ένοπλων επιθέσεων σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Μπουγιάνοβατς της Νότιας Σερβίας προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων «ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ», η πρώτη επίθεση έγινε με ρουκέτες κατά ενός φορτηγού κοντά στο Μπουγιάνοβατς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνοδηγού. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Κοντσούλ, όπου όχημα των σερβικών τελωνειακών αρχών εβλήθη από όπλο μεγάλου διαμετρήματος. Η ίδια πηγή αποδίδει και τις δύο μεμονωμένες επιθέσεις στη δράση «Αλβανών τρομοκρατών».


Associated Press


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ