Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Συστράτευση και κινητοποίηση όλων των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Σε πολιτική συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση σε αίθουσα δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλαδέλφειας μίλησε χτες βράδυ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης με φίλους και μέλη του Κόμματος που συμμετείχαν βρέθηκε κατά κύριο λόγο η επικείμενη εκλογική μάχη, ενόψει της οποίας ο Δ. Αρβανιτάκης επισήμανε την ανάγκη να αναδειχτεί απ' αυτή το ΚΚΕ πιο δυνατό με βαθύτερες ρίζες στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Εξέφρασε την αισιοδοξία πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό από τη στιγμή που γίνει υπόθεση όλων και του καθένα ξεχωριστά και θα ενταχθούν στην προσπάθεια αυτή με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Ο ομιλητής σημείωσε πως η μάχη θα είναι σκληρή και απαιτεί συστράτευση και κινητοποίηση της τεράστιας δύναμης των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Κάλεσε όλους τους παραβρισκόμενους να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του στόχου για συγκρότηση εκλογικών επιτροπών, που θα διαδώσουν πλατύτερα τη φωνή του Κόμματος, θα πάρουν ενεργά μέρος στο διάλογο με τον ελληνικό λαό, τον απλό κόσμο, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες που έχει αυτός. Θα θέσουν την ενωτική φιλολαϊκή πρόταση του ΚΚΕ και θα αποκαλύψουν το ρόλο και τους σχεδιασμούς των άλλων πολιτικών δυνάμεων που προπαγανδίζουν τους ευρωμονόδρομους, οι οποίοι δεν είναι μόνον αδιέξοδοι αλλά επιφυλάσσουν νέα δεινά στο λαό.

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης κάλεσε ακόμη σε πλατιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 22 του Οκτώβρη στα Προπύλαια που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, σημειώνοντας πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης συνιστά όνειδος αφού έχει παραδώσει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές και δρομολογεί μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα γρανάζια της «νέας τάξης», που αιματοκυλά το Ιράκ, την Παλαιστίνη κλπ.

Ακόμα τους κάλεσε να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 23 του Οκτώβρη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Σ' αυτό το σημείο αναφέρθηκε εκτενώς στους αγώνες που αναπτύσσονται, στο πώς το ΚΚΕ τους αντιμετωπίζει, τι προτείνει και πώς πρακτικά συμβάλλει στην ενδυνάμωση αυτών των αγώνων καθώς και της αποτελεσματικότητάς τους, σημειώνοντας ωστόσο πως απαιτείται οι ίδιοι εργαζόμενοι να σταθούν αγωνιστικά και στην κάλπη, αποδυναμώνοντας το δικομματισμό και ενισχύοντας το ΚΚΕ, ως βήμα απαραίτητο για την παρεμπόδιση των μέτρων που ετοιμάζονται, για το άνοιγμα μιας ελπιδοφόρας προοπτικής, δίνοντάς του δύναμη που θα επιστρέψει στον ίδιο το λαό και μάλιστα πολλαπλασιασμένη. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε διάλογος με τους συγκεντρωμένους αλλά και κατάθεση από μέρους τους σκέψεων και προβληματισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ