Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Θ. ΓΟΥΛΗΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική υπεύθυνη και για τα προβλήματά σας

Περιοδεία του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ σε Αστυνομικά Τμήματα της Κέρκυρας

Ομόθυμα καταδίκασαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απαράδεκτη κυβερνητική επίθεση ενάντια στα Σώματα Ασφαλείας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας Κέρκυρας κατά την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Θ. Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα Περιοχής Β/Δ Ελλάδας. Στη ζωντανή συζήτηση που έγινε, οι αστυνομικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το ΚΚΕ για την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε για την Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος σχετικά με την κατοχύρωση του αστυνομικού επαγγέλματος στα βαριά και ανθυγιεινά. Μετά την περιοδεία έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο και την γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο Θ. Γουλής σημείωσε πως και τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας είναι απόρροια της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που θίγει όλους τους εργαζόμενους. Κατά συνέπεια πρέπει να αντιμετωπιστεί αγωνιστικά, και από τα Σώματα Ασφαλείας, η καρδιά αυτής της πολιτικής. Τον αγώνα σας, τόνισε, θα δυναμώσει η συμπαράταξη με άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και η αντίστασή σας στον κατασταλτικό ρόλο που θέλουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και η οικονομική ολιγαρχία, να παίζουν τα Σώματα Ασφαλείας.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, όπως όλους τους εργαζόμενους και θεωρεί ότι ο αγώνας τους για αξιοπρεπή διαβίωση και συνθήκες δουλιάς είναι δίκαιος. Ομως, επισήμανε, δεν πρέπει να περιμένετε ποτέ από τα κόμματα του κεφαλαίου να αναγνωρίσουν το δίκιο των αιτημάτων σας. Μπορείτε να επιβάλετε την αναγνώριση μόνο με τον ενωμένο αγώνα μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία με τους εκπροσώπους της Ενωσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Π.Σπυράκος και η γραμματέας Π.Σήνδρα, εξέφρασαν την ομόφωνη καταδίκη απέναντι στην άδικη κυβερνητική επίθεση. Ανέλυσαν τα γενικότερα αιτήματά τους και παρουσίασαν δύο έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κέρκυρα: Τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στους χώρους που στεγάζονται και την έλλειψη προσωπικού. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ