Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Ιδιωτική αστυνομία και απολυμένοι οι φύλακες

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά εταιρίες «ιδιωτικής αστυνομίας» αναλαμβάνουν τη φύλαξη ανώτατων ιδρυμάτων που διέπονται από το καθεστώς του ακαδημαϊκού ασύλου. Το θέμα φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τη φύλαξη του Πανεπιστημίου Πατρών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

«Για τις ανάγκες της φύλαξης του Πανεπιστημίου Πατρών - τονίζουν στο κείμενο της Ερώτησης - είχαν προσληφθεί έντεκα εργαζόμενοι μέσω της Εταιρίας Διαχείρισης Πανεπιστημιακής Περιουσίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν με 3μηνες συμβάσεις που συνεχώς ανανεώνονταν. Η κυβέρνηση μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου σήμερα πετάει στο δρόμο αυτούς τους εργαζόμενους για να παραδώσει τη φύλαξη σε ιδιωτική αστυνομία (security).

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση προσφέρει κέρδη στις διάφορες εταιρίες φύλαξης, αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή των εργατών, ενώ ταυτόχρονα καταπατά το Πανεπιστημιακό άσυλο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας στο χώρο της φύλαξης των ΑΕΙ Πατρών και να παραμείνουν στην εργασία τους οι έντεκα απολυμένοι. Επίσης, ρωτούν πώς είναι δυνατόν να δραστηριοποιείται ιδιωτική αστυνομία στο χώρο των ΑΕΙ, δεδομένου ότι από το ίδιο το Σύνταγμα είναι κατοχυρωμένο το πανεπιστημιακό άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ