Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η συμμαχία»

Στο αποκορύφωμα της βιομηχανικής εποχής ένας ανελέητος τύραννος έχει σχεδιάσει ένα τρομακτικό οπλικό σύστημα, με σκοπό να θέσει τον κόσμο υπό την κυριότητά του. Ενάντια σε αυτό το σατανικό σχέδιο, συστήνεται μια συμμαχία. Ο Κάπτεν Νίμο, η βαμπίρα του Δράκουλα Μίνα Χάρκερ, ο αόρατος άνθρωπος Ρόντνεϊ Σκίνερ, ο Αμερικανός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Τομ Σόγιερ, μαζί με τον Ντόριαν Γκρέι και τον Ντόκτορ Τζέκιλ -Μίστερ Χάιντ, πρέπει να σώσουν τον κόσμο.

Η ταινία του Στίβεν Νόρινγκτον είναι βασισμένη στα δημοφιλή κόμικ του Αλαν Μουρ. Εχει στοιχεία που τη διαφοροποιούν από μια συνηθισμένη περιπέτεια αμερικανικής γραφής, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να ξεφύγει εντελώς από τη μοίρα της.

Από τα θετικά της ταινίας είναι ότι τουλάχιστον στο πρώτο μέρος κρατάει το παραμύθι και το μύθο ζωντανό, σμίγει ήρωες που από μόνοι τους είναι υπερ-ήρωες και τους έχουμε γνωρίσει μέσα από μυθιστορήματα για να αντιμετωπίσουν μια απειλή, αλλά στη συνέχεια η υπερβολική χρήση των ειδικών εφέ και το σενάριο, που κάπου ξεφεύγει και γίνεται προβλέψιμο, κάνουν τη «Συμμαχία» περιπέτεια συνηθισμένης κοπής και ανεξέλεγκτης δράσης. Αν κρατούσε ως το τέλος το στοιχείο του παραμυθιού, η «Συμμαχία» θα είχε ενδιαφέρον και θα ήταν μια πρωτότυπη κινηματογραφική πρόκληση, αφού δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ο Σον Κόνερι στον πρωταγωνιστικό ρόλο δίνει το ανάλογο βάρος, χωρίς να χάνει το μέτρο. Η «Συμμαχία» δεν είναι κακή ταινία, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερη.

«The league of extraordinary gentlemen»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Στίβεν Νόρινγκτον. Με τους: Σον Κόνερι, Μασερουντίν Σα, Πέτα Γουίλσον, Τόνι Κουράν, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Σέιν Γουέστ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ