Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιπλανήσεις ζωγραφικής

Εργο του Κ. Παπαγεωργίου
Εργο του Κ. Παπαγεωργίου
Εκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου εγκαινιάζεται στις 23 Οκτωβρίου (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, η οποία περιλαμβάνει έργα με κεντρικό θέμα την ανθρώπινη φιγούρα μέσα στο χώρο, συνθέσεις εμπνευσμένες από τον κόσμο της θάλασσας, τοπία και νεκρές φύσεις. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί συνήθως γαιώδεις αποχρώσεις και άλλοτε παίζει με τις αντιθέσεις ψυχρών και θερμών χρωμάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 του Νοέμβρη.

«Ερωτευμένος ζωγράφος» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Διαμαντή Αϊδίνη, που φιλοξενείται έως τις 8 του Νοέμβρη στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20). Οπως σημειώνει ο Θάνος Μουτσόπουλος «Ο Δ. Αϊδίνης πάντοτε συνδύαζε εντυπωσιακές τεχνικά κατασκευές και ιδιότυπες ζωγραφικές ανατροπές με σχόλια για τη μαζική κουλτούρα της εποχής μας και τη σύγχρονη τέχνη, έντονο χιούμορ και συχνά, έναν γλυκόπικρο σαρκασμό».

Είκοσι επτά έργα μικρών διαστάσεων αποτελούν τη νέα δουλιά της ζωγράφου Αγγέλας Βορεάδου, που εγκαινιάζεται στις 20 Οκτωβρίου (8μ.μ.), στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Τίτλος της «Η ζωή σε εικόνες». Στα έργα της, η εικόνα κατακερματίζεται, για να επανασυσταθεί πάλι πιο κάτω ή πιο δίπλα, δίνοντας κάτι άλλο διαφορετικό. Τα χρώματά της είναι τα γαιώδη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ