Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συσπείρωση ενάντια στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό

Από κινητοποίηση του κλάδου Τουρισμού - Επισιτισμού
Από κινητοποίηση του κλάδου Τουρισμού - Επισιτισμού
Για τη μεγαλύτερη συσπείρωση, την αποφασιστική δράση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, κόντρα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, που προσπαθούν να επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, ξεκινούν κοινό αγώνα εννέα επιχειρησιακά σωματεία μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας, με επικεφαλής το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Προετοιμάζουν τα αγωνιστικά τους βήματα, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, όπως η υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Αττική.

Πρόκειται για τα σωματεία στα ξενοδοχεία: «INTERCONTINENTAL», «METROPOLITAN», «LEDRA MARRIOTT», «N. J. V. ATHENS PLAZA», «GRAND RESORT LAGONISSI», «HOLIDAY INN», «DIVANI PALACE CARAVEL», «SAINT GEORGE LYCABETUS», «TITANIA» και το κλαδικό σωματείο.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός των δέκα σωματείων, όπως αποφάσισαν στη σύσκεψη που έγινε πριν 15 μέρες περίπου, στο ξενοδοχείο «Παρκ», είναι η συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Μέχρι τις 30 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα ξενοδοχεία. Στις 12 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Θέατρο «Ακάδημος», όπου θα καθοριστούν τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα των σωματείων με βάση τα αποτελέσματα των συνελεύσεων.

Αυτή η συσπείρωση των σωματείων και οι αγωνιστικές διαθέσεις που προβάλλουν διατάραξε την «ησυχία» της ηγεσίας στην Ομοσπονδία, η οποία με μια χυδαία ανακοίνωση εξαπέλυσε επίθεση ενάντια σ' αυτή τη συσπείρωση και δράση, ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Αμεση απάντηση έδωσαν με κοινή ανοιχτή τους επιστολή τα σωματεία στα ξενοδοχεία «LEDRA MARRIOTT», «INTERCONTINENTAL» και «METROPOLITAN», τα οποία στην καταγγελία της Ομοσπονδίας για «εξωθεσμική» (;) λειτουργία των σωματείων ξεκαθαρίζουν: «Οσο άδικη είναι και η προσβολή της αξιοπρέπειας όσων δήθεν "προτρέπονται" από "πλειοψηφούσες παρατάξεις", αλήθεια η διοίκηση της ομοσπονδίας δεν ασκείται από την πλειοψηφούσα παράταξη; Ποιος την κάνει περισσότερο θεσμική από τη διοίκηση ενός σωματείου, που μάλιστα έχει και αντιπροσωπευτικό προεδρείο και που εκλέγεται απ' ευθείας από εργαζόμενο;».

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων «ΒΑΡΝΙΜΑ ΑΕ» στέλνει την επιστολή των τριών σωματείων στην Ομοσπονδία, «με την ελπίδα η ανάγνωσή της για δεύτερη φορά να σας κάνει να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» αναφέρει: «Προς τους συναδέλφους των ξενοδοχείων INTERCONTINETAL, LYDRA MARRIOTT και METROPOLITAN.

Αγαπητοί συνάδελφοι, υιοθετούμε πλήρως το κείμενο της απάντησής σας προς την ομοσπονδία μας σχετικά με την εκδήλωση - συγκέντρωση της 23 Οκτώβρη 2003. Είμαστε στο πλευρό σας. Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς».

Μια καυστική απάντηση στην ομοσπονδία δίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «GRAND RESORT LAGONISI», το οποίο απευθυνόμενο στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία υπογραμμίζει: «Το έργο σας είναι σημαντικό! Οι εργαζόμενοι μιλούν με τα "καλύτερα λόγια" για σας. Συμφωνούμε με την καταγγελία ενάντια σε όσους σας αμφισβητούν. Μα είναι δυνατόν να κινούνται τα σωματεία χωρίς την έγκρισή σας, ενάντια στην κυβέρνηση, στους εργοδότες, στους κοινωνικούς εταίρους... και στις σημαντικές κατακτήσεις που πετύχατε με τους κοινωνικούς διαλόγους! Μα είναι δυνατόν να προχωρούν χωρίς εσάς. Χωρίς την ηγεσία του κλάδου και της ΓΣΕΕ που πρόσφερε τόσο σημαντικό έργο! Αίσχος!».

«Δώδεκα χρόνια αδράνειας, απραξίας ήταν πολλά. Χάσαμε πολλά. Ενάντια στον ατομισμό και τη μοιρολατρία. Ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στο δρόμο του αγώνα για να κρατήσουμε αυτά που κληρονομήσαμε, για να βρουν τα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες αμοιβής και δουλιάς. Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε. Το δρόμο της αλληλεγγύης, του αγώνα. Σ' αυτήν την προοπτική ξέρουμε καλά ότι θα έχουμε εχθρούς». Αυτήν την αποστομωτική απάντηση δίνει στην Ομοσπονδία ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στην άθλια επίθεση της ομοσπονδίας στο ΠΑΜΕ ο σύνδεσμος απαντά: «Το ΠΑΜΕ δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, ούτε παράταξη. Είναι ΜΕΤΩΠΟ σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων. ΜΕΤΩΠΟ που προωθεί αιτήματα και διεκδικήσεις της εργατικής τάξης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ που συγκρούστηκε και συγκρούεται με τις αντεργατικές πολιτικές, που συγκρούεται και αποκαλύπτει τις ευθύνες των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών. ΜΕΤΩΠΟ που αγωνίζεται για πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Ο σύνδεσμος με την πλειοψηφία των μελών του, με συνέπεια και συνέχεια, θα εντείνει την προσπάθεια να ενώσει τους εργαζόμενους στην προοπτική διεκδικήσεων οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Θα δώσει όσες δυνάμεις διαθέτει, θα ζητήσει αστείρευτες δυνάμεις των εργαζομένων να πορευτούμε σ' αυτόν το δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ