Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Νικόλα Κληρονόμου
Εργο του Νικόλα Κληρονόμου
Νέα έργα της παρουσιάζει (έως 8/11) η Λίλα Παπούλα στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Ξεκινώντας από ένα θεατρικό πρόσχημα, η ζωγράφος ξετυλίγει μια ιστορία, στην οποία συνδέονται αφαιρετικά τοπία της μνήμης της με απροσδόκητα συμβολικά γραφήματα: υπαινιγμός μιας ανθρώπινης φιγούρας, ένα δέντρο, ένα τρένο, ένα καράβι, το σπίτι, που αποκτούν μια προσωπική εικαστική «γλώσσα».

  • Μέχρι τις 31/10 θα διαρκέσει η έκθεση του Γιάννη Σκαλτσά στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Σ' αυτήν την τρίτη του ατομική έκθεση, ο καλλιτέχνης διευρύνει τα δύο βασικά στοιχεία που συντελούν το ζωγραφικό πίνακα, το ξύλινο τελάρο και τον επιζωγραφισμένο καμβά.
  • «Ψέματα και αλήθειες» τιτλοφορείται η έκθεση που φιλοξενείται στη «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7). Εως 22/11 παρουσιάζονται δημιουργίες των: Γιώργου Γυπαράκη, Αννίτας Ξάνθου, Νάκη Ταστσιόγλου. Την έκθεση επιμελείται η Εφη Στρούζα.
  • «Περίπτερα τη νύχτα», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Νικόλα Κληρονόμου, (έως 8/11), στην γκαλερί «έκφραση» (Φοίβης 11 και Μεταξά, Γλυφάδα). Πρόκειται για λάδια, παστέλ και κάρβουνο. Επίσης παρουσιάζεται μια κατασκευή από σίδερο, ξύλο, μουσαμά και νέον και παράλληλα γίνεται προβολή, από το εσωτερικό της, με διαφάνειες του νέου φωτογράφου Γιώργου Χάλκου. Μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα, εικόνες που δημιουργούν ένα πολύχρωμο παζλ.
  • «Οι Δάφνες μου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Αγγελου Παπαδημητρίου (έως τις 15/11) στην γκαλερί «νέες μορφές» (Βαλαωρίτου 9).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ