Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
«Πάνε» για κινητοποιήσεις

Για την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Οκτώβρη, αναβλήθηκε το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) που επρόκειτο να γίνει χτες με μοναδικό θέμα την επιστροφή των 100 δισ. δρχ. που χρωστά η Πολιτεία στο Νομικό Ταμείο, καθώς και η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ, μέχρι τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα υπάρξουν επαφές του Συλλόγου με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 31 Οκτώβρη θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι προσανατολίζονται να κατεβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ταμείο Νομικών. Ο ΔΣΑ αναφέρει ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους του πως θα έδινε απάντηση σχετικά με το εξαιρετικής σπουδαιότητας πρόβλημα του Ταμείου Νομικών, ενώ οι ίδιοι περίμεναν πως θα αναγράφονταν στον υπό κατάθεση προϋπολογισμό του 2004, το ποσό των 293,4 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί του χρέος του Δημοσίου προς το Ταμείο. Στο μεταξύ οι δικηγόροι διαπίστωσαν ότι και στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εργασίας δεν υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση ούτε πρόβλεψη για τους πόρους του Ταμείου Νομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ