Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
«Καμιά σχέση με 17 Ν»

Καμιά σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται δεν έχει ο Θ. Ψαραδέλλης, υποστήριξε χτες, κατά τη διάρκεια της δίκης, η συνήγορός του Ρ. Καραμπλιάνη, ενώ ο Β. Παπαστεργίου, συνήγορος του Δ. Γεωργιάδη, μίλησε για συμπτωματική σχέση του πελάτη του με τη «17 Ν». Ο έτερος συνήγορος του Θ. Ψαραδέλλη, ο Δ. Ζώτος, χαρακτήρισε τη «17 Ν» πολιτική οργάνωση.

Ο Β. Παπαστεργίου ανέφερε ότι ο εντολέας του, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, είχε πει ότι η σχέση του με τη «17 Ν» ήταν συμπτωματική, αλλά πριν ακόμη καταθέσει ο κατηγορούμενος στην Αντιτρομοκρατική είχε δημιουργηθεί η εκτίμηση πως είναι ένοχος. Επισήμανε, επίσης, ότι είναι παράδοξο να κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης και να μην έχει συμμετάσχει σε ενέργειές της. Σχετικά με το αποτύπωμα του Δ. Γεωργιάδη, που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο σε γιάφκα της οργάνωσης, είπε ότι δεν αποτελεί ένδειξη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Η Ρ. Καραμπλιάνη, συνήγορος του Θ. Ψαραδέλλη, χαρακτήρισε «χάρτινες» τις προανακριτικές απολογίες των κατηγορουμένων και πως η μόνη επιλογή που έχει το δικαστήριο για τον πελάτη της είναι η αθώωσή του. Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος «είναι ενταγμένος τροτσκιστής», γεγονός που τον κάνει να είναι αντίθετος με τις ενέργειες της «17 Ν». Από τις τρεις κατηγορίες που του αποδίδονται, παραδέχεται μόνο τη συμμετοχή σε ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας το 1983, η οποία δεν αποδεικνύει τη συμμετοχή του στην οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ