Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Τέρμα πια η κοροϊδία »

«Τέρμα πια η κοροϊδία, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση». Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες το πρωί οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά, οι οποίοι με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, απέκλεισαν συμβολικά την οδό Θηβών στο ύψος μπροστά από τη σχολή τους. Στη συνέχεια, στο χώρο του ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα.

«Σε καμία περίπτωση, όσο και αν θέλουν κάποιοι να μας στείλουν σπίτια μας, εμείς δε θα το δεχτούμε», μας είπε ο Νίκος Φύττας, μέλος του ΔΣ της ΣΤΕΦ Πειραιά. «Το πρόβλημα των ΤΕΙ - συνέχισε - μας "καίει". Ουσιαστικά παίζεται το μέλλον μας. Θα αντιδράσουμε με όποιο τρόπο χρειάζεται για το δικαίωμά μας στη γνώση, για να διεκδικήσουμε ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αλλά και την κατάργηση του διαχωρισμού ΑΕΙ - ΤΕΙ».

Οι σπουδαστές δηλώνουν ξεκάθαρα πως όποια κυβέρνηση και αν βγει στις 9 του Απρίλη θα περάσει «μαύρες» μέρες έτσι και δε δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα των ΤΕΙ. Αύριο Πέμπτη οι σπουδαστές της ΣΤΕΦ Πειραιά θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.

Δηλώνουν επίσης, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη δημιουργία Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, προβάλλοντας συγχρόνως την ανάγκη για πάλη ενάντια στην εφαρμογή της ευρωκοινοτικής Οδηγίας 89/48, στην αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα και στη δημιουργία τμημάτων με στενό περιεχόμενο σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ