Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνάντηση χωρίς δεσμεύσεις

Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επίλυση των προβλημάτων της παιδείας και των εκπαιδευτικών έληξε και η χτεσινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο. Χτες, το ΔΣ της Ομοσπονδίας, μαζί με αντιπροσωπεία των ΔΣ των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατά την πάγια πλέον τακτική ήταν ζωσμένο από αστυνομικούς, προκαλώντας την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καταδίκασαν για μια ακόμα φορά τον αυταρχισμό.

Κατά τη συνάντηση, ο υφυπουργός Παιδείας είπε στους εκπροσώπους των καθηγητών ότι θα μεσολαβήσει για συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό Οικονομικών, όμως για το οικονομικό ζήτημα των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι «δεν μπορεί να εξειδικευτεί σε προεκλογική περίοδο και πριν δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Μπλέσιου», το οποίο εκκρεμεί εδώ και μήνες με το υπουργείο Παιδείας να καλλιεργεί κλίμα αναμονής στους καθηγητές. Σε ό,τι αφορά στο θέμα των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους καθηγητές, το υπουργείο Παιδείας και πάλι παρέπεμψε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Ο υφυπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της συζήτησης για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος έχει δρομολογηθεί, παρά τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, για τις 30 του Μάη, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ότι για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων θα γίνει άλλος διαγωνισμός το καλοκαίρι.

Από την πλευρά της ΟΛΜΕ τέθηκε για μια ακόμα φορά και το ζήτημα της έγκαιρης ανακοίνωσης της εξεταστέας ύλης και το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην απόφασή του, επικαλούμενο και το πόρισμα της Επιτροπής Καζάζη, να ανακοινωθεί η ύλη στις 15 του Μάη. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα να ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη και να περικοπεί. Για το θέμα έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου, ζητώντας «άμεσα να ανακοινωθεί μείωση της εξεταστέας ύλης των εξετάσεων της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Κάθε σκέψη για ανακοίνωση της μείωσης της ύλης στο τέλος του διδακτικού έτους ή, ακόμα χειρότερα, κάθε σκέψη να μη μειωθεί η εξεταστέα ύλη, θα οδηγήσει σε τραγική αποτυχία των μαθητών στις εξετάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ