Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και 35 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Πρόκειται για δυο επετείους σημαντικότατες για το νεολαιίστικο κίνημα στη χώρα μας, που η ΚΝΕ τιμά σήμερα πρώτα και κύρια με τη δράση της στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς για τα οράματα του Πολυτεχνείου που παραμένουν επίκαιρα και αδικαίωτα.

Στο Ηράκλειο ο Θέμης Γκιώνης

«35 χρόνια ΚΝΕ, στο πλευρό του ΚΚΕ, στον αγώνα για το σοσιαλισμό», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ, την Τετάρτη 5/11.

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο Εμμανουήλ Σμυρνάκη του ΤΕΙ Ηρακλείου, στη 1 το μεσημέρι με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της επετείου από την ίδρυσή της και από τα 30 χρόνια της εξέγερσης, η ΚΝΕ διοργανώνει επίσης μια σειρά εκδηλώσεις στις συνοικίες και σε σχολές και την αρχή κάνει η Τομεακή Οργάνωση Πολυτεχνείου της Σπουδάζουσας Αθήνας.

Από τη Δευτέρα 3/11 μέχρι και την Τετάρτη 5/11, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, η οργάνωση της ΚΝΕ διοργανώνει πολύμορφες εκδηλώσεις με εκθέσεις βιβλίου, σκίτσου και φωτογραφίας, με τουρνουά σκάκι (Δευτέρα και Τρίτη στο αναγνωστήριο των Χημικών Μηχανικών) και άλλα.

Την Τετάρτη 5/11, στις 11:30 π.μ., θα γίνει συζήτηση (στο αμφιθέατρο 1 των Χημικών Μηχανικών) με θέμα: «Μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας; Εχει τη δυνατότητα να γίνει πιο ανεξάρτητη ενεργειακά ή ισχύει ο μύθος της ψωροκώσταινας;».

Επίσης, τη Δευτέρα 3/11, στη 1 το μεσημέρι, θα προβληθεί η ταινία «Τα χρόνια της φωτιάς» (στην αίθουσα 227 των Μηχανολόγων), την Τρίτη 4/11, στη 1 το μεσημέρι, η ταινία «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» (στο αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών) και την Τετάρτη 5/11, στη 1 το μεσημέρι, η ταινία «Ακήρυχτος πόλεμος» (στην αίθουσα Leonardo, στις Γενικές Εδρες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ