Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
21ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παταγώδης αποτυχία

Ο μαραθώνιος της ταλαιπωρίας

Sportidea

Ο μαραθώνιος της ταλαιπωρίας
Μπορεί από χορηγό να τα πήγαν καλά αυτοί που οργάνωσαν το 21ο Διεθνή Μαραθώνιο των Αθηνών (ΣΕΓΑΣ και ΑΘΗΝΑ 2004). Μπορεί το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη στον οποίο είναι εδώ και χρόνια αφιερωμένος ο αγώνας να ξεχάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, εντούτοις οι διοργανωτές τα κατάφεραν σε κάτι. Ο αγώνας δε θα ξεχαστεί εύκολα. Και αυτό γιατί όσα συνέβησαν θα μείνουν στην ιστορία, αφού εκτός από το συναγωνισμό τα είχε όλα... Μέχρι και ξύλο!!!

Ολα άρχισαν όταν τα πούλμαν με τις τσάντες των αθλητών δεν μπόρεσαν να περάσουν προκειμένου να φθάσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αφού οι εθελοντές που είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια της διαδρομής κατόπιν εντολής, όπως δήλωναν, δεν τα άφησαν να περάσουν. Ετσι οι τσάντες των αθλητών έκαναν περίπου 3 ώρες να φθάσουν στα Στάδιο, με αποτέλεσμα οι αθλητές που τερμάτιζαν να ψάχνουν εναγωνίως τα πράγματά τους. Και κουβέντα στην κουβέντα δεν έλειψαν και οι μπουνιές μεταξύ αθλητών, υπευθύνων και εθελοντών.

Και βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό. Η κακή ημέρα είχε αρχίσει να φαίνεται από το πρωί και μάλιστα νωρίς. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, όταν χρειάστηκε ομάδα εθελοντών μεταξύ των οποίων και η βαδίστρια Χριστίνα Κοκκότου πήγαν να τοποθετήσουν το χρονόμετρο που έπρεπε να υπάρχει στα μισά της διαδρομής. Η έλλειψη Τροχαίας εκείνη την ώρα στο σημείο παρ' ολίγον να αποβεί μοιραία καθώς ένας μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω τους αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανένας, αφού οι εθελοντές πρόλαβαν και τραβήχτηκαν. Μέσα σε όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει να προστεθεί και ένα γενικότερο μπάχαλο που επικράτησε με ανακοινώσεις σχετικά με το ποιοι αθλητές νίκησαν, από ποια χώρα προέρχονται κλπ.

Στα αγωνιστικό μέρος πάντως από ελληνικής πλευράς ξεχώρισαν ο Νίκος Πολλιάς και η Γεωργία Αμπατζίδου. Ο Ελληνας αθλητής ήταν νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ κατέλαβε την όγδοη θέση σε διεθνές επίπεδο με χρόνο 2.23.16 κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν σκεφθεί κανείς ότι προέρχεται από τραυματισμό. Στις γυναίκες η Γεωργία Αμπατζίδου ήταν νικήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και δεύτερη στο σύνολο με χρόνο 2.46.47. Νικητής, πάντως, στο διεθνές μαραθώνιο αναδείχτηκε ο Ζερεμπάβο Μπάγιο από την Τανζανία ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Ολλανδέζα Βάγνεμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ