Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Βερόνικα Γκέριν: Θανάσιμη αποκάλυψη»

Στα μέσα του '90 το Δουβλίνο ήταν μια «εμπόλεμη ζωή», με τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών να μάχονται για τον έλεγχο της διακίνησης. Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλός τους δεν ήταν η αστυνομία, όπως κανείς θα περίμενε, αλλά η δημοσιογράφος Βερόνικα Γκέριν και τα αποκαλυπτικά της ρεπορτάζ. Η δυναμική Βερόνικα κατέληξε να γίνει ηρωίδα της χώρας της, παίζοντας τη ζωή της κορόνα - γράμματα.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Ιρλανδής Βερόνικα Γκέριν που ξεσκέπαζε τους εγκληματίες ως την τραγική της δολοφονία το 1996. Ο θάνατός της προκάλεσε αναθεώρηση των ποινικών νόμων στην Ιρλανδία και οδήγησε στη σύλληψη των «εγκεφάλων» του υποκόσμου.

Μια ταινία αφιερωμένη στους δημοσιογράφους και στα ιδανικά του επαγγέλματος. Η αφοσιωμένη τολμηρή δημοσιογράφος κάνει έρευνα εις βάθος. Παίρνει το νόμο στα χέρια της και αποκαλύπτει την αλήθεια, αλλά στο τέλος πεθαίνει όπως ταιριάζει σε κάθε ήρωα. Αν και από την αρχή της ταινίας ξέρεις το τέλος. Το φιλμ του Τζόελ Σουμάχερ, που τα έχει βάλει με το νόμο, είναι εξαιρετικά δομημένο, αντιμετωπίζει τα γεγονότα με ρεαλισμό και αλήθεια, χωρίς υπερβολές και περιττούς ψευτοηρωισμούς, φτάνει το μαχαίρι ως το κόκαλο και κάνει μια ταινία με χρώμα και ευαισθησία, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Η Κέιτ Μπλάνσετ προσεγγίζει τη Βερόνικα με μαεστρία και εξαιρετική ειλικρίνεια και φτιάχνει έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της.

«Veronica Guerin»: Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Τζόελ Σουμάχερ. Με τους: Κέιτ Μπλάνσετ, Κόλιν Φάρελ, Μπρέντα Φρίκερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ