Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Του έγινε... συνήθεια

Το μάστορά της έχει βρει η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Χρήστου Χαρίση. Ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού για μια ακόμη φορά, όπως και πριν λίγο καιρό στα Λιόσια για το Κύπελλο, ήταν αυτός που στέρησε το δικαίωμα από τον «Δικέφαλο» να φύγει νικητής από τον Κορυδαλλό. Στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής για την Α1 ο Χαρίσης με τρίποντο στην εκπνοή του παιχνιδιού χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 66-63 απέναντι στους «κίτρινους» που αγωνίστηκαν χωρίς τους Τζέγκινς, Ταπούτο και Αντιτς. Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί πως οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο που ο προπονητής της ΑΕΚ άλλαξε το σύστημα άμυνας σε ζώνη. Αν και φάνηκαν να ξυπνάνε στη δεύτερη περίοδο, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι αφού το κρυφό χαρτί του Ολυμπιακού που ήταν η φροντ λάιν παράμενε ανεκμετάλλευτο. Μετά από πολλές εναλλαγές στο σκορ οι δυο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες 63-63 15`` πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση των «ερυθρολεύκων» σήμανε η ώρα του Χαρίση που για μια ακόμη φορά μίλησε τελευταίος.

Ακάθεκτο συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του το Μαρούσι που επικράτησε του Περιστερίου με 99-94 και σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ παρέμενε μόνο πρώτο στη βαθμολογία. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννάκη λειτούργησε άψογα από πλευράς απόδοσης παικτών ενώ επέδειξε και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία.

Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Μακεδονικός επί του ΠΑΟΚ με 93-90, ενώ ντέρμπι έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου ο Πανιώνιος επικράτησε του Ιωνικού με 80-79 στην παράταση (κ.α. 68-68). Τη μήνι έκπληξη της αγωνιστικής πάντως έκανε το Ηράκλειο με τη νίκη του στο «Ιβανώφειο» επί του Ηρακλή με 79-77. Το πάθημα του Κάουνας για την Ευρωλίγκα φαίνεται να έγινε μάθημα στον Παναθηναϊκό που νίκησε τον Αρη με 84-74. Τέλος, η ήττα του Απόλλωνα Πάτρα και από τον Ηλυσιακό με 80-71 οδήγησε σε παραίτηση του προπονητή των Πατρινών.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μαρούσι 12, ΑΕΚ 12, Ολυμπιακός 11, ΠΑΟΚ 11, Παναθηναϊκός 11, Ηράκλειο 10, Πανιώνιος 10, Περιστέρι 10, Ιωνικός ΝΦ 10, Ηλυσιακός 10, Ηρακλής 10, Μακεδονικός 10, Αρης 9, Απόλλων Πάτρας 8.

  • Το ατύχημα που είχε με το αμάξι ο Τζέγκινς, κάτι το χτύπημα στον τένοντα που αναγκάζει τον παίκτη να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες, ανάγκασε την ΑΕΚ να προβεί στην αντικατάστασή του. Νέο απόκτημα για την Ενωση είναι ο Αμερικανός Κάιλ Χιλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ