Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα ο γιορτασμός στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο γιορτασμός των 30 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα κορυφωθεί με την παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο που διοργανώνει η ΦΕΑΠΘ και ο ΣΦΕΑ τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Εργαζόμενοι και νεολαία της πόλης ετοιμάζονται να αποδώσουν μαζικά φόρο τιμής στα θύματα της αμερικανοκίνητης Χούντας των συνταγματαρχών, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι τα συνθήματα του Νοέμβρη παραμένουν αναλλοίωτα και επίκαιρα όσο ποτέ. Η προσυγκέντρωση του ΚΚΕ έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στον ίδιο χώρο είναι το ραντεβού της ΚΝΕ.

Μέχρι και χτες, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, 26 σύλλογοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στην πορεία, με προσυγκέντρωση στις 4:30 στην πλατεία Χημείου. Οι γενικές συνελεύσεις συνεχίζονται και σήμερα, με τα αγωνιστικά διεκδικητικά πλαίσια των φοιτητών να δίνουν το στίγμα της συμμετοχής τους στην παλλαϊκή κινητοποίηση.

Το μήνυμα του Νοέμβρη, μπολιασμένο με την πείρα του αγώνα από την 35χρονη πορεία της ΚΝΕ, μετέφεραν όλες τις προηγούμενες μέρες στα Πανεπιστήμια τα μέλη της Οργάνωσης, μέσα από δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολές του ΑΠΘ. Μπροστά στον τριήμερο γιορτασμό, το κέντρο μεταφέρεται στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, όπου την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της ΚΝΕ. Στη μάχη της προπαγάνδας, δίπλα στις καθημερινές μαζικές εξορμήσεις στα αμφιθέατρα, κυρίαρχη θέση κατείχαν και φέτος τα γιγαντοπανό της Οργάνωσης που σκέπασαν τις προσόψεις των σχολών στα ΤΕΙ και στο Πολυτεχνείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ