Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Στο στόχαστρο κερδοσκόπων ο Πειραιάς!

Τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το περιβάλλον και τους κοινόχρηστους χώρους του Πειραιά η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Πειραιά και την Εταιρεία Ελληνικά Ακίνητα, στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση». Μια «συνεργασία» που ψηφίστηκε, σε αγαστή σύμπνοια, από τις δύο «αντίπαλες» παρατάξεις, του δημάρχου Χρ. Αγραπίδη και του Μ. Μπεντενιώτη.

Ο Κ. Τζατζάνης καλεί το λαό του Πειραιά με τον αγώνα του να απαιτήσει «έργα μόνο για τη βελτίωση των ελάχιστων κοινόχρηστων χώρων που μας απέμειναν και απαλλαγή τους από τους κάθε λογής κερδοσκόπους». Ωστόσο, στο μνημόνιο προβλέπεται η απεμπόληση ενός πάγιου δικαιώματος του Δήμου Πειραιά στην κυριότητα των ακτών του. Τώρα η ΕΤΑ μας παραχωρεί με χρησιδάνειο τα «Βοτσαλάκια», τη «Φρεαττύδα» κλπ. «Πρόκειται δηλαδή για προσπάθεια απόκτησης τίτλων που δεν έχει και έχει σημασία - τονίζεται στην ανακοίνωση - αυτό για τις παράνομες ενοικιάσεις, πωλήσεις κλπ. σε ιδιώτες, πραγμάτων που ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή των ελεύθερων χώρων, του περιβάλλοντος και του αέρα μας, όσων μας άφησαν!»

Μέσω του μνημονίου αντί να απαλλάξουν το Τουρκολίμανο από τις αυθαίρετες νάιλον - παράγκες των καταστηματαρχών και να επιστρέψουμε σε μια λογική χρήση τραπεζοκαθισμάτων για τις περιόδους καλοκαιρίας, θα κάνουν «μελέτη» για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου «από την οικοδομική γραμμή ως την ακτογραμμή», όχι για να τον φτιάξουν και να τον αποδώσουν στο κοινό, αλλά για να βγάλει χρήματα η ΕΤΑ από τους χώρους στάθμευσης και ο δήμος από τη.. διαχείριση του κοινόχρηστου αυτού χώρου.

Ετσι, μάλλον βαδίζουμε προς την υλοποίηση της προηγούμενης προσπάθειας του κ. Αγραπίδη να κάνει τον κοινόχρηστο αυτό χώρο οικοδομήσιμο! Αλλωστε, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο του μνημονίου, αυτός θα βγάλει και τις σχετικές άδειες. Και τα ίδια προβλέπονται και για τη Μαρίνα Ζέας, για την οποία θα πάρει ο δήμος και τριάκοντα αργύρια.

«Σ' αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η "αναβάθμιση και χρήση" ακόμα και της βραχονησίδας Κουμουνδούρου, που την έχουμε σώσει ως τώρα από πολλές παρόμοιες επιθέσεις... "αξιοποίησης" στο παρελθόν, απαιτεί κινητοποίηση όλων των Πειραιωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ