Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέχεια με αγόρευση Ραχιώτη

Μη δίκαιη δίκη που στηρίχτηκε σε μια άδικη προδικασία χαρακτήρισε τη δική της «17Ν» ο Γιάννης Ραχιώτης, συνήγορος υπεράσπισης του Αλ. Γιωτόπουλου, κατά τη χτεσινή πρώτη ημέρα της αγόρευσής του. «Πίσω από όλες αυτές τις επικλήσεις περί ιστορικότητας της δίκης - είπε χαρακτηριστικά - δύσκολα καλύπτεται η παραδοχή ότι πρόκειται για μία δίκη πολιτικών αντιπάλων. Αντιπάλων, που στράφηκαν εναντίον του πολιτικού συστήματος σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου, αντισυστημικών πολιτικών αντιπάλων».

Δίνοντας δε, πιο ολοκληρωμένα την άποψη της υπερασπιστικής του γραμμής για το χαρακτήρα της «17Ν», προσπάθησε να υποστηρίξει πως ήταν «μία Οργάνωση της άκρας Αριστεράς στελεχωμένη από καθημερινούς ανθρώπους - και αυτό είναι το εντυπωσιακό - των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων». Ο Γ. Ραχιώτης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη «17Ν» ως «οργάνωση της ένοπλης Αριστεράς» και τους κατηγορούμενους «ένα τμήμα» της... «ένοπλης Αριστεράς» που «βρίσκεται σήμερα εδώ πέρα»! Αναφορές που σαφώς ταυτίζονται με όλα εκείνα τα χαλκευμένα «επιχειρήματα», που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και κατά διαστήματα, με στόχο το προβοκάρισμα της Αριστεράς και των αγώνων του λαϊκού κινήματος.

Τη μακροβιότητα της «17Ν» ο Γ. Ραχιώτης την ερμήνευσε επικαλούμενος τους εξής - κατά τη γνώμη του - λόγους: ήταν μια οργάνωση που είχε άμεση σύνδεση του λόγου και του έργου, πράγμα που της έδινε λαϊκή απήχηση! Ηταν σε αρμονία με τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας του λαού, την αποτελούσαν απλοί λαϊκοί άνθρωποι και δεν υπερέβαινε το μέτρο της βίας που μπορούσε να αποδεχτεί η ελληνική κοινωνία! Ακόμη υποστήριξε πως τα κίνητρα των μελών της «17Ν» ήταν «ευγενή» γιατί κινήθηκαν «με στόχο τη βελτίωση της ζωής των λαϊκών μαζών», δεν είχαν «ιδιοτέλεια» και στη δράση τους επέδειξαν «αυτοθυσία»!

Αναφερόμενος στον εντολέα του, ο Γ. Ραχιώτης υποστήριξε πως ο Αλ. Γιωτόπουλος δε δικάζεται με τη δικογραφία αλλά με «ένα μοντελάκι το οποίο ήταν φτιαγμένο από πριν στο σύνολό του μέχρι και τις λεπτομέρειες». Προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού παρέθεσε πλήθος δημοσιευμάτων - κυρίως του «Βήματος» και της «Καθημερινής» - από τα οποία προκύπτει ότι ο Αλ. Γιωτόπουλος φωτογραφιζόταν ως αρχηγός της «17Ν» με το ρόλο που του αποδίδει το κατηγορητήριο πολύ πριν συλληφθεί και πριν φυσικά υπάρξουν οι γνωστές ομολογίες συγκατηγορουμένων του που τον ενοχοποιούν.

Πριν αρχίσει την αγόρευσή του ο Γ. Ραχιώτης ολοκλήρωσε τη δική του ο έτερος συνήγορος του Αλ. Γιωτόπουλου Κ. Χρυσικόπουλος, ο οποίος τόνισε πως από την αποδεικτική διαδικασία δεν αποδείχτηκε η ενοχή του πελάτη του και γι' αυτό ζήτησε την αθώωσή του.

Ο Δ. Κουφοντίνας, αναφερόμενος στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είπε για το μηχανισμό που εκπροσωπεί: «Και εμείς είμαστε παιδιά του Νοέμβρη και ο αγώνας μας ήταν στο πνεύμα του λαού»..!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αποδείξτε την ηθική αυτουργία του Γιωτόπουλου» (2003-11-21 00:00:00.0)
«Παράνομη η προανακριτική διαδικασία» (2003-11-11 00:00:00.0)
«Η "17Ν" δεν είναι μόνο όσοι δικάζονται» (2003-09-17 00:00:00.0)
Βαριές ποινές προανήγγειλε ο εισαγγελέας (2003-09-10 00:00:00.0)
Οπως αρμόζει... (2003-09-10 00:00:00.0)
Γιωτόπουλο και Χρ. Ξηρό έδειξε ο Μπακατσέλος (2003-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ