Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
«Η "17Ν" δεν είναι μόνο όσοι δικάζονται»

«Κάποιοι δε θέλησαν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», υποστήριξε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Μάτη, Στ. Γεωργίου

Η «17Ν» δεν είναι μόνον αυτοί που δικάζονται στη δίκη - αρχηγός της δεν ήταν ο Αλ. Γιωτόπουλος - η αλήθεια για την υπόθεση δεν εξαντλείται σε όσα περιγράφει το παραπεμπτικό βούλευμα. Το τρίπτυχο αυτό συμπυκνώνει σε τίτλους τις θέσεις του Στ. Γεωργίου, συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του αστυφύλακα Χρ. Μάτη που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της ληστείας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Ανω Πετράλωνα, το 1984.

Αναπτύσσοντας την άποψή του για τη δίκη και τη «17Ν» ο Στ. Γεωργίου σημείωσε: «Ποιος μας είπε ότι ο ελληνικός λαός αυτό που περιμένει από αυτή τη δίκη είναι η επιβεβαίωση του παραπεμπτικού βουλεύματος και μόνο; Θέλετε να πείτε ότι αυτοί είναι η "17Ν", αυτά είναι τα εγκλήματά της, αυτοί τα έκαναν μόνοι τους έρημοι και απροστάτευτοι; Πείτε το. Το θέμα είναι ποιος θα σας πιστέψει. Η λαϊκή συνείδηση και το λαϊκό ένστικτο είναι αλάθητο, δεν πέφτει έξω. Υπάρχει κατασταλαγμένη η αντίληψη ότι κάποιοι δε θέλησαν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, κάποιοι μας οριοθέτησαν το παιχνίδι, έτσι ώστε να μην αναζητήσουμε αυτά που δεν πρέπει, μήπως και ανακαλύψουμε αυτά που δε θέλουν». Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι η «17Ν» είχε ευρύτατο δίκτυο πληροφοριών, το οποίο έχει μείνει ανέγγιχτο, ενώ υπαινίχτηκε ότι πρόκειται για μια οργάνωση που συνδέεται με το ΠΑΚ αλλά και με μυστικές υπηρεσίες. Ειδικά για το τελευταίο, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει εμπλοκή της Μοσάντ, επειδή η «17Ν» ποτέ δεν τάχθηκε στο πλευρό των Παλαιστίνιων και ποτέ δε χτύπησε ισραηλινό στόχο.

Αναφερόμενος στον Αλ. Γιωτόπουλο ο Στ. Γεωργίου χαρακτήρισε κωμωδία να τον εμφανίζουν ως τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ τον ίδιο τον αποκάλεσε «καρικατούρα ηγέτη». Δέχτηκε πάντως ότι θα μπορούσε να είναι στο διευθυντήριό της.

Σχετικά με την υπόθεση Μάτη, ο συνήγορος παρουσίασε τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και άλλα στοιχεία της δικογραφίας, από τα οποία προκύπτει πως τον άτυχο αστυφύλακα δεν τον πυροβόλησε ο Δ. Κουφοντίνας, αλλά άλλο πρόσωπο. Υπό αυτό το πρίσμα χαρακτήρισε αναληθή τα όσα έχει καταθέσει για το θέμα ο Π. Τσελέντης και έψεξε τον εισαγγελέα που τα λαμβάνει υπόψη του.

Χτες αγόρευσαν επίσης οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Ευστ. Ποταμίτης (της οικογένειας Μομφεράτου), Γ. Παπαλάμπρος (της οικογένειας Ρουσέτη) και Ν. Κυπριώτης για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των ΜΑΤ το Νοέμβρη του 1985 στο «Κάραβελ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ