Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το γιαπί εξελίσσεται σε σκάνδαλο

«Μπούμερανγκ» γύρισε η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους για το σκάνδαλο του βαλτώματος εδώ και χρόνια του νέου νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Το νοσοκομείο θεμελιώθηκε το 1997 και έπρεπε, βάσει του χρονοδιαγράμματος, να έχει λειτουργήσει το 1999. Τέσσερα χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 50% του έργου, που είναι γιαπί. Το έργο ανέλαβε η εταιρία «ΕΡΓΑΣ», ιδιοκτησίας του γνωστού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Μπατατούδη, ο οποίος δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και θα έπρεπε να κηρυχτεί έκπτωτος.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή, τοπικών παραγόντων και των εργαζομένων στο παλιό νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στη σύσκεψη έγινε φανερό ότι προσπάθεια του υπουργείου ήταν να προστατεύσει τον μεγαλοεργολάβο και στα πλαίσια αυτά πρότεινε συναινετική λύση της σύμβασης με αποζημίωση του Γ. Μπατατούδη μετά από καταμέτρηση των εκτελεσθέντων έργων. Και αυτά με το πρόσχημα ότι, αν προχωρήσει η διαδικασία της κήρυξης έκπτωτου του εργολάβου, το έργο θα παραπεμπόταν ουσιαστικά στις ελληνικές καλένδες. Ουσιαστικά, έγινε ένας εκβιασμός προς τους φορείς της Κέρκυρας με το δίλημμα «`Η καινούριο νοσοκομείο, με αυτές τις διαδικασίες, ή μένετε με το παλιό νοσοκομείο και κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος».

Οι Κερκυραίοι, στο σύνολό τους, αρνήθηκαν αυτόν τον εκβιασμό, καταλόγισαν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν την άμεση αποπεράτωση του καινούριου νοσοκομείου, με νόμιμες διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ