Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλείνουν βιοτεχνίες με πρόσχημα την Πολιτιστική Ολυμπιάδα

Ενταση προκλήθηκε χτες το πρωί στην οδό Θέμιδος 6 στο Ρέντη - στο χώρο του Ελαιώνα - όταν δικαστικός επιμελητής πήγε στο χώρο προκειμένου να κοινοποιήσει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για κλείσιμο βιοτεχνιών και καταστημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) με πρόσχημα την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος ανέβηκε σε σιλό ύψους 30 μέτρων και απειλούσε να πέσει προκειμένου να μη σφραγιστεί το νοικιασμένο οίκημα στο οποίο στεγάζει την επιχείρησή του. Στο χώρο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και τελικά η συγκεκριμένη επιχείρηση προσωρινά δε σφραγίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι - όπως είχε γράψει ο «Ρ» το Μάη του 2000 - το συγκεκριμένο κομμάτι του Ελαιώνα (75 στρέμματα) παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ στο ΙΜΕ με αποτέλεσμα να κλείσουν 35 καταστήματα και βιοτεχνίες και 286 εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο. Σημειώνεται ότι η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ σηματοδοτεί την είσοδο ιδιωτών στον Ελαιώνα, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ