Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - 2003
Στη Στερεά και Εύβοια

Μαχητικά και με χαρακτηριστικό τη μαζική παρουσία της νέας γενιάς, εργαζόμενοι και νεολαία δήλωσαν «παρών» στις συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στη Χαλκίδα, στη Λαμία και στη Λιβαδειά, τιμώντας την ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου και κρατώντας άσβεστη τη μνήμη και τα οράματα για «Ψωμί - Παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία - λαϊκή κυριαρχία».

Στη Χαλκίδα, η συγκέντρωση έγινε στις 7 μ.μ. στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας και μετά την ομιλία από την εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης, Αννα Γαλανού, ακολούθησε μαχητική πορεία με κυρίαρχα συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και των Αμερικανών «φονιάδων των λαών». Η πορεία κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Στη Λαμία, η μαζική παρουσία της νεολαίας έδωσε και τον παλμό της συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Πάρκου και της πορείας που ακολούθησε στη συνέχεια. Με συνθήματα όπως «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» κ.ά., διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα των ηρωικών νεκρών του Νοέμβρη.

Μαχητικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Λιβαδειάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, στη συγκέντρωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λιβαδειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ