Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ
Για να θησαυρίσουν οι ιδιώτες

Στα «σκαριά» βρίσκονται τα πρώτα 13 ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), μετά τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για να θησαυρίσουν οι ιδιώτες.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, έχουν χορηγηθεί ήδη οι πρώτες 13 άδειες ίδρυσης ιδιωτικών ΚΤΕΟ και τα περισσότερα απ' αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει μεθοδικά υποβαθμίσει τα 58 δημόσια ΚΤΕΟ, ώστε να περάσουν τώρα στις τσέπες των ιδιωτών ετήσια έσοδα δισεκατομμυρίων δραχμών. Για το πόσο «χρυσοφόρα» είναι η επένδυση για τους ιδιώτες, αρκεί να αναφερθεί ότι περισσότερες από 250 εταιρίες, ανάμεσά τους και μεγάλες πολυεθνικές της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη λειτουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Οι πρώτες 13 άδειες χορηγήθηκαν στις περιοχές:

Αθήνα (Μενίδι και Ρέντης), Θεσσαλονίκη (Θέρμη, Λαγκαδάς και Ν. Μουδανιά), Λαμία, Σέρρες, Πτολεμαΐδα, Καλαμάτα, Δράμα, Κοζάνη, Σέρρες και Καλαμπάκα.

Επίσης, έχουν υποβληθεί άλλες 11 αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ στις περιοχές: Ηρακλείου Κρήτης (2), Θήβας, Πύργου Ηλείας, Χίου, Πρεβέζης, Ιωαννίνων, Κω, Κορίνθου, Λάρισας και Μαρτίνου Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ